Widget Recent Post No.

Ξεκίνησε το πεύκο: Πολλές περιοχές δίνουν φούλ μέλι!!


Ιδιαίτερα πρώιμη η φετινή χρονιά για τον Πεύκο, όταν προηγούμενες χρονιές το πρώτο βάρεμα γινόταν μέσα στα μέσα αυγούσου και όχι στα τέλη Ιουλίου. Οι μελισσοκόμοι έχουν ήδη μεταφέρει τα μελίσσια σε όλες τις μελιτοφόρες περιοχές όπως η Βόρεια Έυβοια, η Χαλκιδική η Θάσος η Αττική και πολλά άλλα Νησιά όπως πχ η Λευκάδα. Όπως λένε πολλοί μελισσοκόμοι το πεύκο είναι πολλά υποσχόμενο και κάνει το θαύμα του φέτος. Η βαμβακάδα είναι πλούσια και δείχνει απο μακριά ότι έχει πολύ όρεξη για μέλι.

Δυστυχώς για να πάει ακόμα καλύτερα χρειάζεται μια ποτιστική βροχή, την οποία ανυπομονούν όλοι οι μελισσοκόμοι. Αν δε βρέξει δεν μπορούμε να έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, εφόσον αν δεν ανεβάσει χυμούς το δέντρο δεν πρόκειται να στάξει και το μέλι. Ο εργάτης άλλωστε ρουφάει τον χυμό από το δέντρο και τον κάνει μέλι. Αν έχει βρέξει και έχει ποτίσει καλά το χώμα, τότε τραβάει πολύ μέλι και τα μελίσσια δουλεύουν.

Οι συνθήκες για το πεύκο φέτος είναι ιδανικές. Μελίσσια από καστανιές σε μεγάλο υψόμετρο είναι ότι πρέπει για το 1ο βάρεμα. Η ύπαρξη στην ίδια περιοχή αρκουδόβατου που έχει ήδη ανθίσει βοηθά τις συλλέκτριες να έχουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση. Τέλος μετά από προσεκτική παρατήρηση του εργάτη την Άνοιξη συμπεραίνω ότι το Πεύκο φέτος θα είναι "παρδαλό" δηλαδή θα δίνει συνεχόμενα για μεγάλη περίοδο.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Φίλε μου το πεύκο δεν έδωσε τώρα.Στη Θασο έχει μελι από τις 14 Ιουνίου και συνεχίζει δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ Ο ΠΕΥΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον τίτλο λες ξεκινησε να δινει φουλ μελι καισ το κείμενο λες πως δείχνει καλα σμάδια και αν βοηθήσει ο καιρος θα δωσει. Αρα δεν δίνει ακομη φουλ και ίσως να μην ξεκινησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαμβακαδα μπορει να φαινεται, αλλα ποσος εργατης ειναι ζωντανος μετα τον καυσωνα.
    Γενικα γραφεις μαλακιες...............ξεσηκωνεις τον κοσμο και τον παιρνεις στον λαιμο σου, οπως πολλοι και με τις ζυγαριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς οι σχολιαστές που βρίζετε τον συντάκτη είστε αξιολύπητοι και αυτός που δημοσιεύει αυτά τα σχόλια
    είναι άξιος θαυμασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαλκιδικη περιοχη Παλιουρι αποψε +300 15αρι μελισσι. κατι παει να γινει. Απο Ευβοια γνωριζει κανεις κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!