Widget Recent Post No.

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων ανακαλύπτει την φρεσκάδα του μελιού



Μια τεράστια διάκριση στην επιστημονική έρευνα του μελιού είχαμε πρόσφατα από μέλη της ομάδας του Scienceshop.gr σχετικά με την φρεσκότητα του Ελληνικού μελιού.

Η επιστημονική ομάδα σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό "Food Chemistry",(δείτε εδώ την δημοσίευση) κατάφερε να συνδέσει της δραστηριότητας διαστάσης και της περιεκτικότητας σε υδροξυμεθυλοφουρφουράλη με την φρεσκότητα και την γνησιότητα του μελιού.

Διεξήχθησαν μέθοδοι σε ανάλυση πραγματικού δείγματος μελιού και εξαιτίας του τεράστιου αριθμού συλλεχθέντων δεδομένων εξήχθησαν αξιόπιστα συμπεράσματα σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ της σύνθεσης και των κριτηρίων ποιότητας.

Η ανάλυση PCA και συμπλέγματος πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστεί ο συσχετισμός μεταξύ της τεχνητής διατροφής των μελισσών με τα συμπληρώματα υδατανθράκων και τη χημική σύνθεση και τις ιδιότητες του μελιού.
Είναι σίγουρα πολύ θετικό τέτοιου είδους έρευνες να γίνονται από Ελληνικό Χημείο όπου τα δείγματα μελιού προέρχονται από την Ελλαδικό χώρο και προβάλουν τις δυνατότητές μας ,σαν χώρα ικανή για εξαγωγές ποιοτικού μελιού.

Το ScienceShop.gr αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρονικό Science Shop στο κόσμο, όπου διεξάγετε επιστημονική έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων για λογαριασμό τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων.
Το ScienceShop.gr πέρα από ένα πλήθος από αναλύσεων και ερευνών ειδικεύεται σε μελισσοκομικές χημικές αναλύσεις όπως έλεγχος νομοθεσίας, κατάταξη μελιού βάσει γυρεόκοκκων, έλεγχος για υπολείμματα amitraz κ.α.

Πατήστε εδώ για να ελέγξετε και εσείς το μέλι σας από το ScienceShop.gr
Πηγή
http://scienceshop.gr/article.php?id=1639

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια