Widget Recent Post No.

Για έκτη συνεχή χρονιά χωρίς μέλι οι μελισσοκόμοι



Μια ιδιαίτερα δυσμενής παράδοση αρχίζει και δημιουργείται στην Αρκαδία για τους μελισσοκόμους της περιοχής, αφού για έκτη συνεχή χρονιά το Μαίναλο δεν έδωσε το περίφημο μέλι του, που μάλιστα έχει και ένδειξη ΠΟΠ.

Ο πρόεδρος των μελισσοκόμων Αρκαδίας, Σταύρος Δημάκος, αναφερόμενος σε αυτή τη χρονιά θα μας τονίσει ότι «ενώ έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή στο 70%-80% της παραγωγής, αυτό που καταγράφεται είναι ότι λόγω των βροχοπτώσεων που είχαμε στα μέσα Μαΐου, ακυρώθηκε όλη η διαδικασία παραγωγής μελιού και έτσι καταλήξαμε στο μέλι που μας έδωσαν οι πορτοκαλιές.

Το μέλι που μας έδωσε το Μαίναλο δεν ξεπέρασε το 2-3 κιλά ανά κυψέλη». Οι παραγωγοί πήραν ένα μέρος της ζημιάς από το θυμαρίσιο μέλι και από το μέλι που έδωσαν οι κυψέλες που μεταφερθήκαν στους πορτοκαλεώνες της Λακωνίας.

Το φινάλε με το μέλι πεύκου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού λόγω της χαμηλής τιμής που έχει, πρέπει κάθε παραγωγός να παράγει μεγάλες ποσότητες. Η τιμή του είναι 6-7 ευρώ στη λιανική, ενώ η αγορά του έμπορου από τον παραγωγό κυμαίνεται από 3,60-3,80 ευρώ.

http://www.ypaithros.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ξέρετε σε τι κατάσταση είναι το πεύκο στην Β.Εύβοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Στερεα πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά ως τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στερεα είναι η πηγή του μελιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!