ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Για έκτη συνεχή χρονιά χωρίς μέλι οι μελισσοκόμοι
Μια ιδιαίτερα δυσμενής παράδοση αρχίζει και δημιουργείται στην Αρκαδία για τους μελισσοκόμους της περιοχής, αφού για έκτη συνεχή χρονιά το Μαίναλο δεν έδωσε το περίφημο μέλι του, που μάλιστα έχει και ένδειξη ΠΟΠ.

Ο πρόεδρος των μελισσοκόμων Αρκαδίας, Σταύρος Δημάκος, αναφερόμενος σε αυτή τη χρονιά θα μας τονίσει ότι «ενώ έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή στο 70%-80% της παραγωγής, αυτό που καταγράφεται είναι ότι λόγω των βροχοπτώσεων που είχαμε στα μέσα Μαΐου, ακυρώθηκε όλη η διαδικασία παραγωγής μελιού και έτσι καταλήξαμε στο μέλι που μας έδωσαν οι πορτοκαλιές.

Το μέλι που μας έδωσε το Μαίναλο δεν ξεπέρασε το 2-3 κιλά ανά κυψέλη». Οι παραγωγοί πήραν ένα μέρος της ζημιάς από το θυμαρίσιο μέλι και από το μέλι που έδωσαν οι κυψέλες που μεταφερθήκαν στους πορτοκαλεώνες της Λακωνίας.

Το φινάλε με το μέλι πεύκου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού λόγω της χαμηλής τιμής που έχει, πρέπει κάθε παραγωγός να παράγει μεγάλες ποσότητες. Η τιμή του είναι 6-7 ευρώ στη λιανική, ενώ η αγορά του έμπορου από τον παραγωγό κυμαίνεται από 3,60-3,80 ευρώ.

http://www.ypaithros.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε σε τι κατάσταση είναι το πεύκο στην Β.Εύβοια;

Ανώνυμος είπε...

Στην Στερεα πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά ως τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Η στερεα είναι η πηγή του μελιου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *