Widget Recent Post No.

Μεγάλη υπόθεση κλοπών ήρθε στο φώς. Έκλεβε μελίσσια εδώ και 10 χρόνια!



Μια τρομερή υπόθεση συνεχόμενων κλοπών ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, μετά την εξαιρετική δουλειά των αστυνομικών στην Ιταλία. Ένας 64χρονος μελισσοκόμος, έκλεβε ασυστόλως τους μελισσοκόμους της περιοχής του, εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια, απο το 2005 καταφέροντας όλα αυτά τα χρόνια να αποσπάσει πάρα πολλές κυψέλες! Όπως αναφέρουν οι τοπικές εφημερίδες η αξία όλων των κυψελών ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, και όπως φαίνεται αυτός ο άνθρωπος - αν μπορεί να ονομαστεί έτσι - είχε κάνει την κλοπή κυψελών, ένα κερδοφόρο επάγγελμα! Ζούσε απο αυτό.

Οι αστυνομικοί συνέλλαβαν τον 64χρονο και βρήκαν στη κατοχή του 65 κυψέλες τις οποίες και διαμοίρασαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Οι αστυνομικοί έκαναν μεγάλη έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν τις κλεμμένες κυψέλες, οι οποίες ήταν κρυμμένες τόσο στα δάσος όσο και στη γύρω περιοχή, όλες κοντά στο σπίτι του. Βρέθηκαν και αρκετές κυψέλες στην αυλή του, πράγμα που μας δείχνει με πόσο άνεση έκλεβε τις κυψέλες και πως αν δεν τον έπιαναν θα συνέχιζε να κάνει αυτή τη δουλειά.

Πολλά απο τα μελίσσια που βρέθηκαν ήταν σε άσχημη κατάσταση, αθεράπευτα απο τη βαρρόα και άλλες ασθένειες. Οι μελισσοκόμοι δεν είναι ευχαριστημένοι με την όλη υπόθεση, μιας και ο κλέφτης θα μπεί για λίγο στη φυλακή, εφόσον οι ποινές για κλοπές πάσης είδους κυμαίνονται απο 3 μήνες έως και 3 χρόνια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια