Widget Recent Post No.

Ένας πλούσιος τρύγος στον Ηλίανθο απο τον επαγγελματία μελισσοκόμο Μόσχο Ντιώνια VIDEO



Τέτοιοι τρύγοι είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον. Δείτε ένα εκπληκτικό τρύγο απο τον επαγγελματία μελισσοκόμο Μόσχο Ντιώνια στον ηλίανθο!


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γιωργος απο Γιαννιτσα25 Ιουνίου 2017 στις 7:15 μ.μ.

    καλησπερα στην Ορεινη Μελισσα.Αυτο το βιντεακι ειναι προφανως πολυ παλιο ,η ,εκπροσωπει μια σπανια ,εξαιρετικη χρονια,και ασφαλως δεν αποτελει τον κανονα ,οτι δηλαδη ο Ηλιανθος δινει σταθερες ποσοτητες μελιου ,διοτι ειναι πλεον υβριδια ,οπως και τα βαμβακια και δινουν ελαχιστα μελια! το λεω απο προσωπικη προσφατη εμπειρια! Φετος και περυσι,στα υψωματα Γιαννιτσων,στο χειμερινο μελισσοστασι μου εχω αφησει 40-50 παραφυαδες,με οψιμες βασιλισσες,ενω τις πιο πρωιμες παραφυαδες και τα δυοροφα εχω μεταφερει στο καστανοδασος. τριγυρω μου στα 500 μετρα υπαρχουν περυσι και φετος περιπου 150 στρεμματα ηλιοσπορου. τα μελισσια βουιζουν στα ανθη,ψηλαφωντας με τα δαχτυλα τον ηλιανθο κολλουν απο το νεκταρ,τις μεσημεριανες ωρες οι μελισσουλες φερνουν γυρη,ομως δεν βλεπω μελια .εδω και 10 μερες που ο ηλιοσπορος ειναι στο 50-70% της ανθοφοριας δεν περισσευει μελλι στις κυψελες,ουτε να ξασπριζουν κερια! αντιθετως τα μελισσια θελουν ταισμα! εχω αφησει ως δεικτες και οκταρες, δεκαρες παραφυαδες,ομως μηδεν απο τον ηλιανθο!γιατι; διοτι αυτα τα υβριδια που προοριζονται για βιοντηζελ δεν εχουν καμια σχεση με τις παλιες ποικιλιες που φυτευαν πριν 10-20 χρονια και προοριζονταν για ηλιελαιο! γιαυτο μην ενθαρρυνετε τον κοσμο,αστοχα! οποιος εχει αντιθετα συμπερασματα ας με διαψευσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!