Widget Recent Post No.

Γρήγορη εύρεση βασίλισσας: 2 καινούργια μυστικά που ανατρέπουν πολλα δεδομένα!!



Ένας μελισσοκόμος θέλει να βρίσκει τη βασίλισσα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όταν υπάρχουν δεκάδες μελίσσια και παραφυάδες που πρέπει να γίνει αυτή η δουλειά ο μελισσοκόμος χρειάζεται βοήθεια. Χρειάζεται ένα μυστικό για να την βρίσκει πιο γρήγορα! Σήμερα λοιπόν θα προχωρήσουμε μερικά βήματα πιο πάνω, και θα μοιραστούμε πληροφορίες που δεν έχουμε μοιραστεί στο παρελθόν. Όχι οτι δεν θέλαμε να το κάνουμε, αλλά επειδή τώρα βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία!
Πολλοί μελισσοκόμοι αποκλείουν τους χειρισμούς που περιέχουν την εύρεση της βασίλισσας. Εξάλλου δεν είναι πάντα απαραίτητος ο εντοπισμός της. Όταν για παράδειγμα όταν θέλουμε να δούμε την ποιότητα της φτάενει να ελέγξουμε τον γόνο. Η όταν θέλουμε να δούμε οτι υπάρχει, βλέπουμε τα αυγά ημέρας.  Ο γόνος είναι ο καθρέφτης της υγείας της. Μερικοί χειρισμοί όμως επιβάλλουν την εύρεση βασίλισσας. Για παράδειγμα όταν κόβουμε παραφυάδες. Φανταστείτε ένα βασιλοτρόφο με πολλές παραφυάδες σε τριπλοκυψελίδια, που χρειάζεται να βρεί σε όλα τη βασίλισσα. Τι θα κάνει; Θα πελαγώσει απο το φόρτο εργασίας; Όχι φυσικά. Γιατί έχει μερικές πρακτικές τεχνικές, που κάνουν την δουλειά να διαφέρει απο των υπολοίπων μελισσοκόμων.

Όπως μου έχει πει επαγγελματίας μελισσοκόμος που ασχολείται με τη βασιλοτροφία πολλές δεκαετίες: "Η εύρεση της βασίλισσας είναι εύκολη. Το μάτι του μελισσοκόμου μετά απο χρόνια εμπειρίας πηγαίνει μόνο του επάνω της. Απο τις κινήσεις των μελισσών καταλαβαίνεις σε ποιό πλαίσιο είναι. Αλλά έχω παρατηρήσει κάτι πολύ περίεργο. Όταν ελέγχω τις παραφυάδες, για παράδειγμα το πρωί, όλες οι βασίλισσες βρίσκονται στην ίδια μεριά για παράδειγμα στο 3ο πλαίσιο της κυψέλης. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η βασίλισσα γεννά σε συγκεκριμένη μεριά ανάλογα με το πόσο ήλιο έχει έξω, πόση θερμοκρασία επικρατεί κλπ".

Εξίσου αποτελεσματικός χειρισμός είναι κρατώντας το πλαίσιο "πλάγια". Δηλαδή αντί για κάθετα στο μάτι, το πάμε πλαγιαστά έτσι ώστε να μειωθεί η επιφάνεια μελισσών στο 1/3 περίπου. Ο θώρακας της βασίλισσας είναι πιο ψιλός απο τις μέλισσες, και κάνει μπάμ κατευθείαν. Επίσης επειδή το χρώμα της διαφέρει ξεχωρίζει και απο αυτό το χαρακτηριστικό. Πολλοί παλιοί μελισσοκόμοι καθώς βγάζουν το πλαίσιο απο τη κυψέλη, όπως κοιτάνε μέσα την εντοπίζουν και απο εκεί. Πιστέψτε με αμα είστε παρατηρητικοί θα την δείτε πολλές φορές. Είναι εκπληκτικό το γεγονός πόσο εύκολα την βρίσκετε αμα κρατάτε το πλαίσιο πλάγια!

Αυτά τα λίγα είχα να προσθέσω ακόμα πάνω στους τρόπους εύρεσης της βασίλισσας...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Συμφωνώ απολοίτως με την τεχνική που περιγράφεται. πάρα πολλές φορές έχω εντοπίσει τη βασίλισσα τυχαία την ώρα που πάω να βγάλω έξω το πλαίσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!