Widget Recent Post No.

Κυψέλη νέας τεχνολογίας THERMOSOLAR HIVE: Πατέντα επανάσταση! Καταπολεμά βαρρόα, ασθένειες και αυξάνει την ανάπτυξη...



Κυριολεκτικά την επανάσταση φέρνει στη παγκόσμια μελισσοκομία μια νέα εφευρετική κυψέλη που βοηθά το μελίσσι να αντιμετωπίζει τις ασθένειες, τη βαρρόα τις σηψηγονίες, την ασκοσφαίρωση, μα το κυριότερο επιφέρει αύξηση της ανάπτυξης που συμβαίνει λόγω της ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας. Η πατέντα είναι απλή. Πρόκειται για μια κυψέλη που έχει συλλέκτες ηλιακής ενέργειας οι οποίοι βοηθάνε το μελίσσι να διατηρεί τη θερμοκρασία που χρειάζεται. Για παράδειγμα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που ο γόνος δεν μπορεί να θερμανθεί, η κυψέλη βοηθά σε αυτό. Επίσης ο μελισσοκόμος μπορεί να ρυθμίσει την θερμοκρασία, να ανέβει σε υψηλά επίπεδα απο 42 μέχρι 46 προκειμένου να ρίξει τα βαρρόα. Οι μέλισσες αντέχουν περισσότερη θερμοκρασία απο τα βαρρόα.

Όλα αυτά που σας γράφω τα γράφει η ίδια η εταιρία. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση πληροφορίες που ενστερνίζομαι και θα δοκίμαζα. Σύμφωνα με έρευνες το ανέβασμα της θερμοκρασίας προκαλλεί βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα της βασίλισσας. Συνεπώς αν θέλουμε να κάνουμε μια τέτοιου είδους θεραπεία, πρέπει να απομονώσουμε τη μάνα του μελισσού. Όπως και να έχει είναι μια καινούργια ιδέα, που καλό είναι να την έχουμε στα υπόψη μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τέτοιες εφευρέσεις, που πάει να πεί οτι αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι που προσπαθούν να προσφέρουν στον κλάδο της μελισσοκομίας. Με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Τώρα για τη συνέχεια.  Διαβάστε μερικές extra πληροφορίες που δίνονται απο την εταιρία και βιντεάκια:

Λίγες πληροφορίες κατευθείαν από την εταιρία...

  • Η θεραπεία της Βαρροάτωσης δεν είναι το μόνο όφελος από τη θερμο-ηλιακή κυψέλη. Χάρη στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η κυψέλη εξοικονομεί τα αποθέματα μελιού και διευκολύνει τις μέλισσες να περάσουν τον χειμώνα, οι αποικίες των μελισσών αναπτύσσονται πιο γρήγορα την άνοιξη και αυξάνεται η παραγωγή μελιού.
  • Η κυψέλη προωθεί νέα τεχνολογία για να αποτρέψει τον συνωστισμό. Οι μέλισσες δε συνωστίζονται, δεν παίρνουν τα αποθέματα μελιού  και δεν αποδυναμώνουν την αποικία. Ο χρόνος που θα ξοδεύει ο μελισσοκόμος μειώνεται σημαντικά.
  • Επιπλέον, η τεχνολογία της κυψέλης εξουδετερώνει το ξέσπασμα της Αμερικανικής σηψιγονίας, που οφείλεται σε εσωτερικά αίτια. Η τεχνολογία αυτή, λοιπόν, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και στην πράξη. Οι μελισσοκόμοι τη χαρακτήρισαν επιτυχημένη.
  • Η θερμο-ηλιακή κυψέλη εξοικονομεί χρόνο για τους μελισσοκόμους, και διευκολύνει τη διαδικασία, χωρίς πρόσθετα χημικά και βελτιώνει την παραγωγή ποιοτικού μελιού.


Θεραπεία για βαρρόα. Εδώ μετράτε η θερμοκρασία του γόνου

Μετρητές θερμοκρασίας ενσωματωμένοι στην ίδια τη κυψέλη
  





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια