Widget Recent Post No.

Λίγες εμπειρίες μελισσοκόμων για αύξηση παραγωγής μελιού από κάθε μελίσσι



Όπως γνωρίζουμε υπάρχουν αρκετές τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή μελιού στα μελίσσια μας. Οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται σε ξηροθερμικές περιοχές, νησιά κλπ, πέρνουν πολύ λίγο μέλι κάθε χρόνο, και επειδή το θυμάρι έχει πολύ μεγάλη αξία, θησιάζουν πολλές φορές την ανάπτυξη του μελισσιού και την εκτροφή του γόνου προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή. Διαβάστε μερικά σχόλια και εμπειρίες μελισσοκόμων που δημοσιεύτηκαν ως σχόλια στις σελίδες μας.

Σχόλια που έγιναν στην ανάρτηση με τίτλο...
Ορφάνεμα κυψέλης για μέλι και αλλαγή βασίλισσας μαζί

Κώστας Σιατής είπε...
Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να βάλεις την βασίλισσα σε κλουβάκι και να την αφήσεις στο ιδιο μελίσσι. Έτσι θα πάρεις μέλι και το μελίσσι θα κάνει αντικατάσταση. Μετά από ένα μήνα , αν ζεί ακόμα η παλιά βασίλισσα , την δίνεις σε άλλο μελίσσι ή κόβεις παραφυάδα.

dimitris brettos είπε...
ειναι καλη μεθοδος την εχω εφαρμοσει σε μεγαλη εκταση σε θυμαρι. σε 30 μερες απο το ορφανεμα κανεις μια επιθεωρηση 3σε1 δηλαδη τρυγο,επιθεωρηση για νεα βασιλισσα και ριζικη καταπολεμηση βαρροα γιατι δε θα εχουν ακομα σφραγισμενο γονο.το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις βασιλισσες σε μεγαλα μελισσια καλοκαιρι και λογω ελλειψης γονου μειωνεται δραματικα ο πληθυσμος.ειναι ιδανικη μεθοδος για μονιμη μελισσοκομια πχ( νησια οπου καθε κιλο θυμαριου ειναι πολυτιμο)

Yorgos Akrivopoulos είπε...
Μπραβο στην Μαρια για τα πειραματα της! Ναι ειναι αληθεια τα καημενα τα ορφανα να ειναι αποδοτικα οταν "σκασει" η μελιτοφορια που εχουμε αλλα για εναν μηνα και κατι μετα πεφτουν.....
Ο Προστ περιγραφει μια μεθοδο για περιορισμο της βασιλισσας σε 3 πλαισια μεσα στο μελισσι μια εβδομαδα πριν "σκασει" η μελιτοφορια ετσι ωστε οση τροφη ερθει απο τις συλλεκτριες να παει αποκλειστικα στις αποθηκες....

Λεωνίδας Τσιαμήτρος είπε...
Μπράβο κι από εμένα στη Μαρία για τις πολύ καλές και ενημερωτικές αναρτήσεις της. Όμως σε αντίστοιχο πείραμα με ορφανά 3ροφα μελίσσια που έκανα στην ανθοφορία καστανιάς, φλαμουριάς και πλούσιας χορτονομής δεν είχα το αποτέλεσμα που περίμενα. Τα βασιλευόμενα μελίσσια με διάφραγμα πήγαν καλύτερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια