Widget Recent Post No.

Μελίσσια δίπλα σε δημόσιο δρόμο: Τι χρειάζεται για να είναι απολύτως νόμιμα; Τι λέει ο νόμος;



Συνάδελφοι ένα φλέγον ζήτημα που μας απασχολεί όλους αυτή τη περίοδο. Όλοι ψάχνουμε μέρη για να βάλουμε τα μελίσσια μας, και πολλοί απο εμάς τα σκεφτόμαστε να τα τοποθετήσουμε δίπλα σε δημόσιους δρόμους, ασφάλτινους αλλά και χωματόδρομους! Αν ο δρόμος είναι αγροτικός και είναι "τυφλός" δηλαδή δεν οδηγεί πουθενά τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός αν υπάρχει θέμα με το δασαρχείο, το οποίο λειτουργεί αυθαίρετα χωρίς να λογαριάζει νόμους πολλές φορές. Ξέρω οτι ο τρόπος που το λέω δεν είναι και τόσο ωραίος, αλλά επειδή δέχομαι παράπονα απο μελισσοκόμους για διάφορες καταστάσεις με προβλήματα και καταγγελίες απο το δασαρχείο οφείλω να το αναφέρω.

Σχετικά με τους νόμους λοιπόν θα προσπαθήσω να σας δώσω αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας μελισσοκόμος για να είναι απολύτως νόμιμος όταν έχει τοποθετημένα τα μελίσσια του ακριβώς δίπλα από δημόσιο δρόμο; Το πρώτο και κυριότερο είναι να τηλεφωνήσει στο δασαρχείο της περιοχής του, για να δει αν έχει την άδεια να προχωρήσει στην εγκατάσταση μελισσοκομείου σε μια συγκεκριμένη θέση. Το τηλέφωνο του δασαρχείου μπορώ να σας το στείλω και εγώ σε μήνυμα στέλνοντας μου ένα email.

Το δεύτερο βήμα αφού πάρουμε την "άδεια" απο το δασαρχείο είναι να τοποθετήσουμε 2 μέτρα πράσινο πλέγμα δίπλα απο τα μελίσσια, για να μην μπορούν οι μέλισσες να πετούν στον δρόμο που περνάνε τα αμάξια και οι περαστικοί. Το πλέγμα είναι απαραίτητο όταν είμαστε δίπλα σε δρόμο, ενώ όταν απέχουμε πάνω απο 25 μέτρα μπορούμε και χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.

ΕΙΚΟΝΑ Νόμιμο μελισσοκομείο. Δείτε πως βάζει πλέγμα ύψους δύο μέτρων να χωρίζει τα μελίσσια απο τον δρόμο
ΕΙΚΟΝΑ Παράνομο μελισσοκομείο, που ο μελισσοκόμος μπορεί να δεχτεί μυνήσεις και να πληρώσει πρόστιμα. Οι μέλισσες ενοχλούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια