ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Σοβαρή ανακοίνωση για όλους τους μελισσοκόμους
Προληπτικά μέτρα πρέπει να λαμβάνουν οι μελισσοκόμοι για να αποφευχθούν πυρκαγιές από το καπνιστήρι, και την ανάφλεξη από τα ξερά χόρτα. Κάθε χρόνο προκαλούνται πολλές πυρκαγιές απο μελισσοκόμους εν άγνοια τους, και πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή! Όλοι νομίζουν οτι δεν θα τους συμβεί ποτέ, όμως μια "τσίκα" είναι αρκετή για να προκαλέσει μια ανεπανόρθωτη καταστροφή. Να καεί ολόκληρο το δάσος και μαζί με αυτό χιλιάδες μελίσσια, σπίτια ακόμα και άνθρωποι. Η ζημιά γίνετε πολύ πιο εύκολα απο όσο νομίζετε. Σε ανακοίνωση της που εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Βορείου Αιγαίου σημειώνει τα ακόλουθα:

1) Το κάπνισμα των κυψελών επιτρέπεται μόνο μέχρι την 12η μεσημβρινή και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι 1 (μικρός) ή 2 (μεσαίος).

2) Πρέπει να γίνει αποψίλωση της βλάστησης του χώρου εγκατάστασης των κυψελών και σε απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων γύρω από τις κυψέλες.

3) Η ελάχιστη απόσταση του χώρου εγκατάστασης των κυψελών από τα δέντρα και τους θάμνους πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 μέτρα.

4) Στο χώρο των κυψελών πρέπει να διατηρείτε ικανή ποσότητα νερού (τουλάχιστον 200 λίτρα νερού).

5) Στις κυψέλες και σε εμφανές σημείο πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του μελισσοκόμου.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω προϋποθέσεων προβλέπονται διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

m,b,b,k,b

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *