Widget Recent Post No.

Δημιουργία παραφυάδων η μέθοδος μας



Δημιουργία παραφυάδων η μέθοδος μας

Νεα ανάρτηση απο την BEEZEUS
Σε αυτό το βίντεο δείχνουμε πως δημιουργούμε νέες παραφυάδες η μέθοδος που αναλύεται είναι πολλών παραφυάδων από 1 μελίσσι επιλογής (ελίτ) με αυτό το τρόπο θυσιάζοντας 1 μελίσσι δημιουργούμαι 4-5 παραφυάδες και πετυχαίνουμε βελτίωση του μελισσοκομείου μας σε αντίθεση από το να δημιουργείς παραφυάδα ξεχωριστά από κάθε μελίσσι χωρίς να είναι το ελίτ σου . Η μέθοδος αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από των πατέρα μας Σεργκέι Σενκο (ανάπτυξη επιλογή τρόπος δημιουργίας κτλ.) μετά από πολλά χρόνια πρακτικής μελισσοκομίας και με πανεπιστημιακές γνώσης (Πανεπιστήμιο στη Ρωσία κλάδου Μελισσοκομίας) την εφαρμόζει εδώ και 20 χρόνια και χάρις αυτήν έχουμε καταφέρει να κρατάμε δυνατά και παραγωγικά μελίσσια.

Στο βίντεο αναφέρεται λεπτομερές το γενικό πλάνο της μεθόδου σίγουρα υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες και κάποια ακόμα τρικ που δεν αναφέρουμε αλλά θα μπορούσατε να τα αναπτύξετε και να ψαχτείτε και από μόνοι σας.

Τι πετυχαίνουμε με αυτό το τρόπο παραγωγής παραφυάδων και βασίλισσας
* Αρίστης ποιότητας βασίλισσες
* Δημιουργία γρήγορα μιας ολοκληρωμένης παραφυάδας που από την επόμενη μέρα είναι ήδη ένα ολοκληρωμένο μελίσσι
* Την ίδια μέρα 3πλό 4πλό στρεσάρισμα με επιτυχία που αγγίζει 100% την αποδοχή Β.Κ.
 
Για να πετύχουμε καλής ποιότητας βασίλισσες σύμφωνα με βιβλιογραφίες , έρευνες και πρακτικές η καταλληλότερες συνθήκες δημιουργούνται σε σμήνος 900γρ εμείς όμως πιστεύουμε και επιμένουμε σύμφωνα με τι πράξη μας ότι δεν αρκούν μόνο τα 900γρ ότι να ναι πληθυσμός άλλα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη παραφυάδα , όλον των ηλικιών μέλισσες και οπωσδήποτε γόνος.

Η γονιμοποίηση της βασίλισσας μπορεί να γίνει και με μια χούφτα μέλισσες ( 60γρ = 600 μέλισσες ) ο οποίος είναι και ο ελάχιστος αριθμός μελισσών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την θερμοκρασία των 34 βαθμών πχ κυψελίδα σύζευξης όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας βασίλισσες ….
Στο τέλος του βίντεο ίσως να μην χρειαζόταν να κόψουμε τι τελευταία παραφυάδα τι κάναμε μόνο και μόνο γιατί περίσσευε γόνος , πλαίσιο και αρκετός πληθυσμός . Σε αυτή τι περίπτωση παράλληλα εφαρμόζουμε τι μέθοδο του εκκολαπτηρίου . Όλες οι παραφυάδες που δημιουργούμε είναι ίδιας δυναμικότητας ώστε οι εργασίες να γίνονται ταυτόχρονα όποιος θέλει μπορεί να την εφαρμόσει άλλα πάντα οι δοκιμές να γίνονται σε λίγα μελίσσια.


Πηγή www.beezeusblog.com

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σίγουρα πρόκειται για μια ανάρτηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όμως θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις:

    Στο κείμενο της ανάρτησης αναφέρεται: “η μέθοδος που αναλύεται είναι πολλών παραφυάδων από 1 μελίσσι επιλογής (ελίτ) με αυτό το τρόπο θυσιάζοντας 1 μελίσσι δημιουργούμαι 4-5 παραφυάδες και πετυχαίνουμε βελτίωση του μελισσοκομείου μας ” .

    Στο κείμενο της ανάρτησης επίσης ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά ο τρόπος παραγωγής των βασιλισσών, ενώ προς το τέλος του βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι θα εισαχθούν ώριμα βασιλικά κελιά σε όλες τις παραφιάδες.

    Η απορία μου λοιπόν εστιάζεται στο γιατί να θυσιάσουμε "1 (ελίτ) μελίσσι" για να κόψουμε τις παραφιάδες από τη στιγμή που εισάγουμε έτοιμα βασιλικά κελιά τα οποία προφανώς προέρχονται από άλλα μελίσσια επιλογής

    Εν αναμονή διευκρινήσεων σας Ευχαριστώ πολύ!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!