Widget Recent Post No.

Φθιώτιδα: Άγνωστοι βάζουν φωτιά σε μελίσσια – Οργανωμένο κύκλωμα βλέπουν οι μελισσοκόμοι



Για πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι με ένα τέτοιο φαινόμενο οι μελισσοκόμοι της περιοχής, που κάνουν λόγο για οργανωμένο κύκλωμα, που καταστρέφει τις περιουσίες τους βάζοντας φωτιά στα μελίσσια, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όχι μόνο στην περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά πουθενά στην Ελλάδα, σημειώνει το LamiaReport.
«Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει κρούσματα με καταστροφές κυψελών, αλλά αυτό το πράγμα πρώτη φορά. Πρέπει να είναι οργανωμένο κύκλωμα, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα κίνητρά τους. Έχουμε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία την πυροσβεστική, τον αντιπεριφερειάρχη, απ΄όλους. Αν κάποιος είδε κάτι ή δει κάτι ύποπτο να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία ή τον Μελισσοκομικό Σύλλογο στο τηλέφωνο 6978852007…», έλεγε στο LamiaReport μελισσοκόμος από τη Φθιώτιδα, τονίζοντας ότι «αυτά τα καθάρματα πρέπει να συλληφθούν».


Δεύτερο χτύπημα

Χθες γύρω στις 3:00΄ τα ξημερώματα οι δολοφόνοι μελισσών χτύπησαν κοντά στη Λαμία και συγκεκριμενα σε περιοχή κάτω από το Μοναστήρι της Δαμάστας. Έκαψαν 50 μελίσσια συνολικά, τα οποία τα είχαν τοποθετήσει σε δυο ντάνες από 25 η κάθε μια και τους έβαλαν φωτιά. Η ζημιά για τον μελισσοκόμο ξεπερνάει τις 20.000€.

Την προηγούμενη νύχτα είχαν κάψει περίπου 200 μελισσοκυψέλες στην περιοχή της Καλοσκοπής, μετά την Παύλιανη, με τη ζημιά να ξεπερνάει τις 80.000€.

Δείτε φωτογραφίες από τα μελίσσια που έκαψαν στην Καλοσκοπή και στη Δαμάστα Λαμίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια