Widget Recent Post No.

Νέα απο τον Έλατο και τη μελιτοέκκριση: Τι λέει η ζυγαριά σήμερα στην Ευρυτανία - 9 Μαΐου 2017



Η συνέχεια στον έλατο είναι αρκετά απρόσμενη! Αυτή τη στιγμή δεν δίνει τίποτα ο έλατος, παρα μόνο η ορεινή ανθοφορία. Έχουν ανοίξει τα τριφύλλια και άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια, μην ξεχνάμε ότι στο βουνό η ανθοφορία πηγαίνει πίσω ένα μήνα απο ότι στο κάμπο.  Ωστόσο αυτά τα λουλούδια, είναι λιγοστά και αδυνατούν να δώσουν μέλι για τρύγο και αυτή τη στιγμή είναι μόνο για συντήρηση των μελισσιών. Η σημερινή ημέρα στη ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ που έχουμε τοποθετημένη τη ζυγαριά στον έλατο, μας έδειξε τιμή -180, και οφείλετε στις έντονες καιρικές συνθήκες με αέρα, και πιθανόν ένα μικρό ψιλόβροχο, λόγω της αυξημένης υγρασίας. Οι συνθήκες λοιπόν είναι αρκετά αντίξοες στο βουνό. Παρόλα αυτά δεν είχαμε -300 ή -400 που θα σήμαινε ότι τα μελίσσια δε δουλεύουν καθόλου.

Τη μελισσοκομική ζυγαριά την έχουμε προμηθευτεί από την εταιρία SAVEBEES. Δείτε παρακάτω το μήνυμα...


9 Μαίου 2017
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
(8:00 το απόγευμα)
76.4% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
12 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 33.5°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
-180       
γραμμάρια



8 Μαίου 2017
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
(8:00 το απόγευμα)
64.9% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
14 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 33.5°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
-20       
γραμμάρια


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανεβηκα κι εγω , ξεραΪλα και στο βουνό. Δεν εχει πέσει καμια βροχή εδω και πολύ καιρό. Και στην ευρυτανία και στα γυρω βουνα. Επίσης αυτες τις μέρες σε αυτες τις περιοχές φυσάει έντονος άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!