Widget Recent Post No.

Νέα από τις ανθοφορίες του κάμπου Σήμερα 14 Μαΐου 2017


Πλέον αρχίζουμε σιγά σιγά να περνάμε στη λεγόμενη "ξηρή" περίοδο. Τα μελίσσια συνεχίζουν να αναπτύσσονται και ακόμα περισσότερο οι παραφυάδες. Ωστόσο η Άνοιξη έχει περάσει πλέον απο τη μέγιστη απόδοση σε ανάπτυξη, και πλέον οι μελισσοκόμοι έχουν περάσει στην φάση που ζητάνε μέλι απο τα μελίσσια τους. Αυτή τη στιγμή ο κάμπος δεν δίνει κάτι αξιόλογο σε μέλι, και τα ανοιξιάτικα ανθόμελα έχουν γίνει παρελθόν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεχρι τώρα η Άνοιξη δεν πήγε και άσχημα. Μάλιστα αρκετά καλά θα έλεγα. Οι σμηνουργίες φέτος ήταν πάρα πολλές, όμως και αυτές έγιναν παρελθόν. Τα μελίσσια στο κάμπο δεν θέλουν να σμηνουργήσουν πλέον, και αυτό μας κάνει και πιο άνετους στους χειρισμούς μας.

Οι πεδινοί μελισσοκόμοι πλέον αρχίζουν να γίνονται σιγά σιγά ορεινοί. Πολλοί μελισσοκόμοι εγκαταλείπου σιγά σιγά το κάμπο για να μετακινηθούν στη μελιτοφορία του ελάτου όπου και τα σημάδια φέτος λένε ότι θα δώσει μέλι. Ωστόσο ο καιρός αν φέρει τα πάνω κάτω τότε δεν ξέρω τι μπορεί να απογίνουμε εμείς οι μελισσοκόμοι για άλλη μια χρονιά. Οι παλιοί μελισσοκόμοι βασίζονται φέτος στον έλατο, και όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί και φέτος.

Απο πεδινές ανθοφορίες αυτή τη στιγμή για συλλογή μελιού, είναι το παλιούρι, και η αριά. Το παλιούρι δίνει νέκταρ και γύρη, ενώ η αριά δίνει μελίτωμα. Και τα δύο όμως για να πάρουμε μέλι πρέπει να έχουμε πολύ τύχη! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια