Widget Recent Post No.

Τρόπος για διέγερση μελισσιού με τρομερή ανάπτυξη και άμεσο αποτέλεσμα χωρίς καθόλου κόστος!!!



Όλοι οι μελισσοκόμοι θέλουμε μεγάλη ανάπτυξη στα μελίσσια "εφαρμόζοντας πατέντες" έτσι ώστε να μειώνουμε το κόστος. Έχουμε δεί τροφοδοσίες με σιρόπια, τροφοδοσίες με ζυμάρια, τροφοδοσιές με εξωτερικούς εσωτερικούς τροφοδότες, τροφοδότες όροφης, τροφοδότες μπουκάλια κλπ. Σήμερα όμως έχουμε κάτι τελείως διαφορετικό να δούμε, χωρίς να χρειαστούμε τίποτα πλαστικό με μηδέν έξοδα. Η μέθοδος έχει να κάνει με τροφοδοσία κατευθείαν στην κηρήθρα! Οι μέλισσες τρελαίνονται να πέρνουν με αυτό το τρόπο το σιρόπι και έχει άμεσο αποτέλεσμα. Παιδιά όπως θα έχετε καταλάβει δεν υπάρχει "μυστικό" που να μην σας το έχουμε πεί εδώ μέσα. Ξέρω οτι εκτιμάται όλη την προσπάθεια που γίνετε γι αυτό και συνεχίζετε ακάθικτα ο αγώνας μετάδοσης όλων των γνώσεων.

Αρχικά να πούμε κάτι πολύ σημαντικό. Όταν ένα μελίσσι συλλέγει νέκταρ ξέρετε που το αποθηκεύει; Όχι στις άκρες όπως θα νόμιζε κάποιος, αλλά στο κέντρο εκεί που βρίσκεται ο γόνος. Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν αυτό που σας λέω είναι αλήθεια τινάξτε ελαφρά προς τα κάτω ένα γόνο και θα δείτε οτι θα πέσει νέκταρ. Μόνη προυπόθεση να έρχεται νέκταρ! Αυτό δεν το αναφέρω τυχαία. Η σημερινή μέθοδος στηρίζεται πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Όπως είπαμε προηγουμένος η σημερινή μέθοδος είναι κατευθείαν με κηρήθρα! Πως όμως εφαρμόζεται στο μελίσσι; Είναι πολύ απλό! Παίρνουμε ένα άδειο πλαίσιο μαύρο άσπρο ότι μας βρίσκεται, και με ένα μπουκάλι στο οποίο έχουμε κάνει μια τρύπα πιέζουμε για να χυθεί το σιρόπι στην κηρήθρα. Θα εντυπωσιαστείτε πόσο σιρόπι χωράει μέσα η κηρήθρα!

Εγώ προσωπικά στα μελίσσια δίνω πυκνό σιρόπι με το κλασσικό μπουκάλι, όμως καμιά φορά τυχαίνει να μην το πάρουν τα μελίσσια και για να μη ξινίσει πιέζω το περιεχόμενο του μπουκαλιού σε μια άδεια κηρήθρα. Στην συνέχεια βάζω αυτό το πλαίσιο στο κέντρο του γόνου. Αν το μελίσσι δεν είναι πολύ δυνατό και δεν έχουμε Άνοιξη καλό είναι να το βάλουμε εκεί που τελειώνει ο γόνος και αρχίζει η γύρη και όχι στη μέση. Δείτε φωτογραφίες πως γίνεται στα μελίσσια...

Ρίχνουμε περίπου 500ml απο τη μια πλευρά


Αυτό το πλαίσιο χώρεσε το πυκνό σιρόπι και δείτε πόσα λίγα κελιά έκλεισαν. Σκεφτείτε ότι χωράει ένα λίτρο απο κάθε πλευρά περίπου δηλαδή συνολικά 2 λίτρα. 


Κατευθείαν μέσα στον γόνο... Οι μέλισσες θα το καταναλώσουν μέσα σε λίγη ώρα. Δεν υπάρχει άλλωστε πιο βολική τροφοδοσία απο αυτή με τη κηρήθρα!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια