Widget Recent Post No.

Το μεγάλο λάθος που χάθηκαν τα μελίσσια το Χειμώνα...


Γράφει ο μελισσοκόμος Πάνος...
Διαβάζω εδω και τοσο καιρο διάφορες αναρτησης για διαφορους τροπους ξεχειμωνιασματος και τι τεχνικες που εφαρμόζουν σε διαφορα μερι και τοπους.Αλλα δεν ειπε κανένας αυτο που πραγματικα πρεπει να κανουμε.

Η σωστη οργανωση το φθινοπωρο και τα ξεκουραστα μελισσια φυσικά απαλλαγμενα απο ασθενιες δεν διατρεχουν κανενα φοβο για το χειμονα. Τωρα εμεις που τα πηγαμε στο ελατο μετα στον κομπο μετα στον κισσο για να τα δυναμώσουμε μετα στο πευκο και τα τρυγησαμε λυστρικα θελουμε να μην έχουμε απώλειες??

 η δεν καναμε τιποτα αλλο στα μελισσια μας απο να τους παρουμε το μελι και μετα τα αφισαμε στην τυχη τους, μετα ψαχνουμε διαφορους τροπους και τεχνικες. Αυτα τα γραφω απο δικια μου εμπειρια, περιση το χειμωνα που ηταν ηπιος απο κακη οργανωση και διαφορα λαθη που εκανα εχασα 15 μελισσια απο τα 60 και ευτηχως που ηταν ηπιος γιατι αν ηταν σαν τον φετινο θα τα εχανα ολα. Φετος με πολυ καλη οργανωση και παραπολη αγαπη μετα το περσινο καρδιοχτυπι δεν εχασα ουτε ενα.
Με εκτίμηση,
ΠΑΝΟΣ -ΒΟΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Τα μελισσια φετος χαθηκαν γιατι σε πολλα μερη δεν εβρεξε και δεν ανοιξε η σουσουρα.Αν τα μελισσια χανονται απο το κρυο σε εμας πως αντεχουν στη ρωσια με -30°c επι 3 μηνες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοά ο Ντιώνιας αλλά ποιος τον ακούει....Βάλτε νάυλον και φοάμ και όχι μόνο δεν θα χάσετε μελίσσια αλλά θα γίνουν και θηρία τέλος Φεβρουαρίου και το πιο τρελό , αν αφήσατε μέσα 4 πλαίσια μέλι αρχές Γενάρη αρχές Μαρτίου θα βρείτε τα 3,5....ελάχιστη κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά!! Γενικά διαβάζω σωστά πράγματα εδώ!!Μπράβο σε όλους!!!! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!