Widget Recent Post No.

Σοβαρές εξελίξεις: Νέα απο τη πορτοκαλιά και τις ανθοφορίες σήμερα 8 Απριλίου 2017


Η πορτοκαλιά φέτος έχει να μας εκπλήξει όλους. Στη περιοχή μου, Κεντρική Ελλάδα στο Αγρίνιο, τα μπομπούκια απο πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς είναι έτοιμα να Ανοίξουν, και σήμερα είχαμε τα πρώτα σημάδια σμηνουργίας. Βρήκα τα πρώτα βασιλικά κελιά σμηνουργίας για το 2017. Και ήταν πραγματικά αμέτρητα. Ο καιρός βροχερός τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σταδιακά αυξάνει και πάλι η θερμοκρασία. Οι ιδανικότερες συνθήκες δηλαδή για νεκταροέκκριση, όπως θέλει ο μελισσοκόμος. Βροχές πρίν την ανθοφορία και αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ανθοφορία.

Οι σμηνουργίες ίσως σημάνουν μια απο τις καλύτερες χρονιές τις τελευταίας δεκαετίας. Στα μελίσσια που επιθεωρούσα σήμερα είδα μπόλικα μέλια, ενώ η γύρη που έρχεται είναι ασταμάτητη.

Όσον αφορά το μελίσσι της ζυγαριάς, σήμερα τοποθετήθηκε πάτωμα, και ταίστηκε με κάποια ποσότητα τροφής, προκειμένου να έχει δυνάμεις να αυξήσει τον γόνο του, και αν κτίσει τις νέες κηρήθρες. Συνεπώς σήμερα τα αποτελέσματα που έχουμε δεν μπορούμε να τα ξέρουμε. Πιθανολογώ όμως να είχαμε -200 στο περίπου.

Να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε τα μελίσσια για τον έλατο, και δεν έχουμε στόχο να τρυγήσουμε μέλι στη πορτοκαλιά. Στη πορτοκαλιά βρίσκονται μόνο και μόνο για ανάπτυξη, και να πάρουν μια καλή ώθηση για τον έλατο.

Δείτε τα σημερινά δεδομένα...

Τη μελισσοκομική ζυγαριά την έχουμε προμηθευτεί από την εταιρία SAVEBEES. Δείτε παρακάτω τα τελευταία μηνύματα...

8 Απριλίου 2017
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
(8:00 το βράδυ)
66.5% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
14.9°C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 35°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
+7.180
γραμμάρια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια