Widget Recent Post No.

Νέες εξελίξεις: Νέα απο τη πορτοκαλιά και τις ανθοφορίες σήμερα 22 Απριλίου 2017



Η πορτοκαλιά βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία, και ειδικά στα πολύ πεδινά σημεία έχει ανοίξει πλήρως. Τα πιο πρώιμα δέντρα έχουν ήδη τινάξει τα πέταλα τους, ενώ η ανθοφορία συνεχίζει. Απο όσο δείχνουν τα μελίσσια δεν δουλεύουν όπως θα περιμέναμε. Φυσικά η χρονιά δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως η περσινή, όμως τα μελίσσια δεν δείχνουν να συλλέγουν σημαντικές ποσότητες. Απο άποψη σμηνουργίας έχουμε έξαρση, και αυτό φυσικά σημαίνει ότι τα μελίσσια βλέπουν καλό μέλλον! Να φανταστείτε πως η παγίδα που είχα τοποθετήσει για να πιάσει μελίσσι, έπιασε, και αυτό δεν συμβαίνει κάθε χρόνο! Επίσης χαλάω κελιά σμηνουργίας στο μελισσοκομείο μου, ενώ πέριση δεν υπήρχαν αυτά λόγω της πολύ κακής χρονιάς.

Όλα τα μελίσσια είναι πολύ ευνοημένα απο την Άνοιξη, και οι ρυθμοί ανάπτυξης, η έκταση του γόνου έχουν εικόνα που θα ζήλευε κάθε μελισσοκόμος. Απο προμήθειες με μέλι είμαστε μέτρια έως καλά, εφόσον η Άνοιξη είχε ένα δυναμικό ξεκίνημα φέτος. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας, τα μελίσσια δεν αποδίδουν και δεν πετάνε σωστά. Η πορτοκαλιά φέτος υπολογίζω να πάει μέτρια, όχι ότι θα πάρουμε μέλι, αλλά τουλάχιστον να τα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη όπως ήδη έχει ξεκινήσει.

Ξέχασα να σας αναφέρω το σημαντικότερο! Προχθές προστέθηκαν και τα πρώτα τρίτα πατώματα, έγιναν τα πρώτα τριόροφα μελίσσια. Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση φέτος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, ποσο γρήγορα δηλαδή απο το δεύτερο πάτωμα περάσαμε στο τρίτο. Όλα σχεδόν τα μελίσσια έχουν δεύτερο πάτωμα εκτός μερικών παραφυάδων και αδύνατων μελισσιών. Ότι και να γίνει πάντως ο δικός μου στόχος είναι ο έλατος, και εκεί είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε μέλι φέτος!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Φιλε μου επειδη και εγω ανηπομωνω για ελατο απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι ισως δωσει φετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν μπορειτε να μου πειται γιατη λογο απηριας δεν ξερω μελισι αρενωτοκο χωρις μανα οταν το καπνισουμε βουιζη? και σε πια αλλη παιρηπτοση?? ευαρηστω βακινα καλυμνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!