Widget Recent Post No.

H ανάπτυξη των μελισσιών με μεταφορά θερμοκρασίας



Γράφει ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Κώστας Παναγιωτίδης...
Φίλοι μου στη βόρεια Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που χάνονται μερικές χρονιές πολλά μελίσσια. Το βίντεο αυτό θα μας βοηθήσει να προστατέψουμε τις μέλισσες μας και κυρίως αυτούς που είναι βόρεια, να κάνουν ανάπτυξη παρατείνοντας τη γέννα της βασίλισσας σε μία περιοχή με γύρη πριν το χειμώνα.

Πυκνωμένα με το νάιλον τα μελίσσια είναι ζεστά, τα αναπτύσσουμε νωρίτερα την άνοιξη, εφόσον έχουν φουσκωμένα πλαίσια με τροφές να τις γδάρουμε αποκαλύπτοντας μέλι και γύρη και με την αντιστροφή των πλαισίων μεταφέρουμε τη θερμοκρασία του γόνου στις ψυχρότερες περιοχές που υπάρχει το μέλι. Έτσι το πυκνό μελίσσι το ανοίγουμε σιγά σιγά, το καθένα ανάλογα με την πρόοδο του, ξοδεύοντας τις αποθηκευμένες τροφές με τη θυμόλη που δημιουργήσαμε πριν το χειμώνα. Έτσι διαδίδουμε τις γνώσεις και ο καθένας μας από την πλευρά του συμβάλλει παίζοντας το όργανο του, και όλοι μαζί συνθέτουμε την ορχήστρα που λέγεται ελληνική μελισσοκομία.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ...κύριε Κώστα ευχαριστούμε για άλλη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη από τη φυσική τροφή δηλαδή το γδάρσιμο μελιού για την αποκάλυψη της γύρης κάθε 7 μέρες .Για αυτό δίνουμε πυκνό σιρόπι στο τέλος της περυσινής χρονιάς φουσκώνουμε τα πλαίσια σκεπάζοντας τη γύρη .Το σιρόπι τις κρύες μέρες της άνοιξης που είναι πάρα πολλές δεν το παίρνουν και δεν έχει γύρη έτσι κάνουμε 9 γόνους πριν αρχίσει η ζέστη και αρχίζουν τα βασιλό κύπελλα σμηνουργίας. Την άνοιξη οι εργατοώρες του μελισσιού είναι συνήθως τέσσερις-πέντε για αυτό μπορούμε να καλύψουμε εμείς τις ανάγκες δίχως να χαθεί ούτε μέρα. Το καλοκαίρι οι εργατοώρες τριπλασιάζονται και είναι συμπαγής για αυτό πάμε για μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διόρθωση : η θερμοκρασία δε μεταφέρεται,αλλά η θερμότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!