Widget Recent Post No.

Χειρισμοί στα μελίσσια τώρα που ζεσταίνει ο καιρός...



Σήμερα είναι μια πολύ ζεστή μέρα. Τα μελίσσια πετούν τόσο καλά που έχουν τρελαθεί απο τη χαρά τους. Επειδή το προηγούμενο διάστημα είχε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα μελίσσια δεν πρόλαβαν να επεκτείνουν τους γόνους τους, και τώρα με αυτή την αλλαγή οι γόνοι αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό. Τα δεκάρια μελίσσια που αποδυναμώνουμε δίνοντας γόνο και πλυθησμό στα μικρότερα καλύπτουν τη διαφορά μέσα σε 3-4 ημέρες και αναπληρώνουν όλο το χαμένο πλυθησμό.


Τώρα σαν χειρισμούς στα μελίσσια ανεβάζουμε πατώματα δίνουμε συνεχώς άκτιστα πλαίσια στο κέντρο αλλά και στην άκρη του γόνου εφόσον οι μέλισσες όταν δίνει ανθοφορία τα πιάνουν πολύ γρήγορα και καλά. Επίσης εφαρμόζουμε διεγερτική τροφοδοσία και ζυμάρι αν βλέπουμε ότι τα στεφάνια του γόνου είναι άδεια και δεν έχουν μέλι.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για χωρισμό παραφυάδων. Κόβουμε τα 10άρια και κλέβουμε πλυθησμούς για να αυξήσουμε το μελισσοκομείο μας. Η γονιμοποιήση βασιλισσών όταν επικρατούν πάνω απο 20 βαθμοί είναι πολύ επιτυχημένη.

Επίσης επειδή αρχίζει να ζυγώνει η περίοδος που σμηνουργούν τα μελίσσια φροντίζουμε να τοποθετήσουμε παγίδες - κυψέλες στα 30 μέτρα απο τα μελίσσια μας, και ύψος 2-3 μέτρα βάζωντας μέσα μια μαύρη κηρήθρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια