Widget Recent Post No.

Συλλογή δηλητηρίου μέλισσας



Γράφει ο μελισσοκόμος Λεωνίδας Τσιαμήτρος...
Δηλητήριο Μελισσών.
Η συλλογή του δηλητηρίου των μελισσών γίνεται χωρίς να τραυματιστούν ή να πάθουν κάποια βλάβη από τη διαδικασία αυτή. Τοποθετούνται γυάλινες επιφάνειες στην είσοδο της κυψέλης τις οποίες τροφοδοτούμε με ηλεκτρική τάση χαμηλής ισχύος με αποτέλεσμα οι μέλισσες φρουροί της κυψέλης να νοιώθουν ότι απειλείται η φωλιά τους κι έτσι βγαίνουν από την κυψέλη προσπαθώντας να κεντρίσουν την γυάλινη επιφάνεια. Βλέπουμε χαρακτηριστικά πως λίγο πάνω από το γυαλί υπάρχουν λεπτές μεταλλικές βέργες έτσι ώστε να μην έρχονται οι μέλισσες σε επαφή με το δηλητήριο που στάζει πάνω στην γυάλινη επιφάνεια.

Στο τέλος της διαδικασίας μετά από 30 λεπτά αφαιρείται η συσκευή από τις εισόδους των κυψελών και το δηλητήριο αφού έχει στερεοποιηθεί συλλέγεται με μια ξύστρα κουζίνας σε πλαστικό μπουκάλι.
Η συλλογή του δηλητηρίου των μελισσών δεν είναι διαδεδομένη στη χώρα μας και βλέποντας το βίντεο αυτό πιστεύω ότι θα μπορούσε να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα στον έλληνα μελισσοκόμο.



Δηλητήριο Μελισσών.Η συλλογή του δηλητηρίου των μελισσών γίνεται χωρίς να τραυματιστούν ή να πάθουν κάποια βλάβη από τη διαδικασία αυτή. Τοποθετούνται γυάλινες επιφάνειες στην είσοδο της κυψέλης τις οποίες τροφοδοτούμε με ηλεκτρική τάση χαμηλής ισχύος με αποτέλεσμα οι μέλισσες φρουροί της κυψέλης να νοιώθουν ότι απειλείται η φωλιά τους κι έτσι βγαίνουν από την κυψέλη προσπαθώντας να κεντρίσουν την γυάλινη επιφάνεια. Βλέπουμε χαρακτηριστικά πως λίγο πάνω από το γυαλί υπάρχουν λεπτές μεταλλικές βέργες έτσι ώστε να μην έρχονται οι μέλισσες σε επαφή με το δηλητήριο που στάζει πάνω στην γυάλινη επιφάνεια.Στο τέλος της διαδικασίας μετά από 30 λεπτά αφαιρείται η συσκευή από τις εισόδους των κυψελών και το δηλητήριο αφού έχει στερεοποιηθεί συλλέγεται με μια ξύστρα κουζίνας σε πλαστικό μπουκάλι.Η συλλογή του δηλητηρίου των μελισσών δεν είναι διαδεδομένη στη χώρα μας και βλέποντας το βίντεο αυτό πιστεύω ότι θα μπορούσε να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα στον έλληνα μελισσοκόμο.
Δημοσιεύτηκε από QueenBee στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Gia sas kserei kanenas poios agorazei to dhlhthrio ths melessas edo sthn ellada;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia sas exo mia erothsh gnorizei kapoios pou agorazei ( enoo 100%) p.x.mia etairia to dhlhthrio ths melissas ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gia sas exo mia erothsh gnorizei kapoios poios (p.x. mia etairia) agorazei to dhlhthri ths melissas (enoo 100%);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!