ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Έκαψαν ολοζώντανο μελίσσι. Όμως δεν περίμεναν αυτό που έγινε...
Αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο…
Ένα σμήνος από μέλισσες φώλιασε σε μια γέρικη αρτυμανθκιά φυτεμένη εδώ και πάνω από 35 χρόνια στο παρκάκι στην οδό Γρανικού στη Λάρνακα. Όμως  φαίνεται ότι «ενόχλησε» τους περίοικους που ειδοποίησαν την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λάρνακας.
Οι λειτουργοί για να λύσουν το… «πρόβλημα» έβαλαν φωτιά με πετρέλαιο προκειμένου για να εκδιώξουν το μελίσσι. Αποτέλεσμα; Το δέντρο κάηκε ολοσχερώς και δεν επανέρχεται. Οι μέλισσες κάηκαν ζωντανές.
Την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απομείωση του πληθισμού των μελισσών από τον πλανήτη, η ενδεχόμενη εξαφάνιση των οποίων, όπως λέγουν, θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στη γη, οι λειτουργοί αποφάσισαν με τη λογική του «πονάει κεφάλι… κόβω κεφάλι».

Οι μέλισσες θεωρούνται από τους σημαντικότερους επικονιαστές στη φύση. Αναλαμβάνουν το 90% της επικονίασης των φυτών και τουλάχιστον, το 30% της επικονίασης στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ταξιδεύοντας από άνθος σε άνθος μεταφέρουν γύρη και γονιμοποιούν τα φυτά. Όχι μόνο τα αγριολούλουδα, αλλά τα δέντρα, τα σιτηρά και τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας στα οποία βασίζεται σήμερα, η ανθρωπότητα για να τραφεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος-Αίσχος-Αίσχος!!! Ντροπή σας Κ@@@κυπριοι
Να επεμβει με βαρύ προστιμο η φιλοζωϊκή

Ανώνυμος είπε...

τόσο δύσκολο ήταν να βρουν έναν μελισσοκόμο να το βγάλει από τον κορμό του δέντρου?
που είναι τώρα οι κύριοι κύριοι οικολόγοι??
που είναι οι φιλοζωικές?

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *