Widget Recent Post No.

Νέα απο το ανοιξιάτικο ρείκι. Που δουλεύει;



Νέα από το ανοιξιάτικο ρείκι καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα. Όπως μας λένε οι μελισσοκόμοι έχει ασπρίσει ο τόπος και οι πλαγιές έχουν μετατραπεί σε παράδεισο από λουλούδια. Τα άνθη είναι ατελείωτα. Τα φυτά βρίσκονται στο απόγειο τους με πλήρη άνθηση προς τα Νότια, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα η ανθοφορία μόλις ξεκίνησε. Τα μελίσσια απο όσο ακούμε τα δουλεύουν πάρα πολύ καλά, καλύτερα απο κάθε άλλη χρονιά Μέλι από ανοιξιάτικο ρείκι λοιπόν, μέσα στις κυψέλες για να ρίξουν γόνους τα μελίσσια και να αναπτυχθούν.


Τα νέα λοιπόν είναι πολύ ελπιδοφόρα και όπως φαίνεται θα πάει πολύ καλά φέτος. Με δυναμικό ξεκίνημα! Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι η αργοπορημένη του ανθοφορία, και έντονη καλοκαιρία τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να έχει ασπρίσει ο τόπος απο μπουμπούκια που μόλις άρχησαν να ανοίγουν. Στην περιοχή στο Αγρίνιο βλέπω πολλές εκτάσεις με ρείκια, και επάνω τους έχουν ήδη αρχήσει να πετάνε μέλισσες. Πέριση δεν τα πάταγε ούτε μια μέλισσα, δεν δούλευαν σχεδόν καθόλου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια τέτοια ανθοφορία σε πλήρη άνθηση βουίζει απο μέλισσες - ειδικά όταν έχει καλό καιρό. Τα μελίσσια ρίχνουν φούλ γόνους, και αυτό γιατί είναι μια πολύ δυνατή και καλή ανθοφορία

Σημαντικά σχόλιο αναγνώστη μας:
για να δωσει ενα φυτο νεκταρ πρεπει να ειναι η θερμοκρασια 25 βαθμους. το ανοιξιατικο ρεικι θα δωσει στις περιοχες που ειναι πιο οψιμες και θα ανοιξη αργοτερα που θα εχει και θερμοκρασιες μεγαλυτερες..
Χρήστος

ΕΙΚΟΝΑ: Ένα καλό test για να δούμε αν ένα φυτό δίνει είναι να κόψουμε ένα κλαρί με πολλά άνθη και να το χτυπήσουμε στο χέρι. Αν μείνουν σταγονίδια πάει να πεί οτι έχει νέκταρ. 




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Στη θασο ξεκινησε καλα το ρεικι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΥΓΕΣ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!