ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Πόσο χρόνο θέλει πάτωµα το µελίσσι τον Μάρτιο: Σημαντική συμβουλή για τον μήνα!
Ο Μάρτιος, πρώτος µήνας της άνοιξης, θεωρείται πολύ σηµαντικός για τους µελισσοκόµους, αφού από αυτόν εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό η ανάπτυξη και η συγκοµιδή στα τέλη της άνοιξης.

Τώρα αυτό που πρέπει να προσέξουν οι µελισσοκόµοι είναι ο χρόνος που θα δώσουν πάτωµα στο µελίσσι. Αν αργήσουν να δώσουν πάτωµα, τότε το µελίσσι µπορεί να αρχίσει να φτιάχνει βασιλοκελιά σµηνουργίας, προκειµένου να ξαλαφρώσει ο πληθυσµός της κυψέλης.Αν πάλι δώσουν νωρίς πάτωµα, δηλαδή αν δεν είναι σε θέση να ανέβει άµεσα επάνω το µελίσσι και να αρχίσει τη δραστηριότητα του εκεί, τότε υπάρχει µεγάλος κίνδυνος να κρυώσει ο γόνος. Θεωρητικά, ο σωστός χρόνος είναι όταν το µελίσσι είναι εννιάρι και έχει 7 πλαίσια γόνο. Επιπλέον, σύµφωνα µε τους ειδικούς, αν δώσεις πάτωµα καλό είναι να ανεβάσεις 2 πλαίσια µε σφραγισµένο γόνο στο πάτωµα στη µέση κοντά κοντά το ένα µε το άλλο, ενώ κάτω πρέπει να βάλεις δυο άδεια πλαίσια, χτισµένα η µη στις θέσεις 4 και 7 των πλαισίων.

Περισσότερα για την τοποθέτηση των πατωμάτων θα διαβάσετε σύντομα στην Ορεινή Μέλισσα...

1 σχόλιο:

ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑ ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΕΧΩ 4 ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΙ ΣΕ 1 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ [9 ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕΛΛΙΣΕΣ] ΕΔΩΣΑ ΠΑΤΩΜΑ [ ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΑΣΤΗΚΑ]ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ 2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΜΕΣΑ,ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΦΩΛΙΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΟΡΟΦΟ,ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ..ΕΙΝΑΙ ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ;ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ;ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΤΙΣΜΕΝΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΣΑΚΟΥΛΑ. ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΝΑ ΣΥΝ ΕΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ. ΕΧΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. Ευχαριστο πολυ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *