Widget Recent Post No.

Άξια συγχαρητηρίων η εταιρία ANEL! Το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο στην Ελλάδα!


Άξια συγχαρητηρίων η εταιρία ANEL! Δημιούργησε το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο και χάρη στις δράσεις της το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία, παιδιά, μελισσοκόμοι και όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη μέλισσα. Ένα μεγάλο μπράβο για τις κινήσεις αυτής της εταιρίας, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς! Κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό στις μέρες μας!

Η Anel είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μελισσοκομίας από το 1968. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο υποκατάστημα της εταιρείας, στην περιοχή του Νέου Ρυσίου – Θεσσαλονίκη, στο 17ο χλμ Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (παράλληλος δρόμος).

Έχοντας στην διάθεση της ένα μεγάλο οικόπεδο αξιοποίησε τον χώρο δημιουργώντας ένα μοναδικό για την Ελλάδα και σπάνιο για τα διεθνή δεδομένα μελισσοκομικό πάρκο, επισκέψιμο από μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την μέλισσα και τη μελισσοκομική πρακτική. Tο πάρκο έχει ξεκινήσει εδώ και μικρό διάστημα τη λειτουργία του και οι επισκέψεις δεν έχουν τελειωμό. Σχολεία, πανεπιστήμια, μελισσοκόμοι (νέοι και επαγγελματίες) έρχονται καθημερινά για να το δούν και να μάθουν από κοντά πολλά πράγματα.

Το σημαντικότερο όμως απ όλα είναι η ευαισθητοποίηση της νέα γενιάς, Των παιδιών που βλέπουν ζωντανά μελίσσια και γεύονται γνήσια μελισσοκομικά προϊόντα! Στόχος να μάθουν να αγαπούν την μέλισσα και να την σέβονται. Κάτι που δυστυχώς δεν έκανε κανείς όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Δείτε ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το μελισσοκομικό πάρκο 

Και πάλι μπράβο στην μελισσοκομική εταιρία ANEL!
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2392 072786



Το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο στην Ελλάδα είναι γεγονός! 
Το μοναδικό στην Ελλάδα επισκέψιμο πάρκο για την μέλισσα, τα προϊόντα της και την μελισσοκομική πρακτική θέλει να προσελκύσει τους επισκέπτες σε μία βιωματική-διερευνητική εμπειρία. Ο επισκέπτης χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις του θα αποκτήσει ενδιαφέρον για την μέλισσα!

Σκοπός του πάρκου είναι ο επισκέπτης «να γνωρίσει τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, της μελισσοκομίας και των προϊόντων της καθώς και να επιμορφωθεί σχετικά με την σημαντικότητα των μελισσών για το περιβάλλον και τον άνθρωπο βοηθώντας έτσι στην διάσωση και στην διατήρηση τους».




Μπορεί η εταιρία ANEL να δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εμπορία μελισσοκομικών εφοδίων από το 1968, αλλά η καινοτόμα για τα Ελληνικά δεδομένα ιδέα του πάρκου προέκυψε πρόσφατα από την δημιουργία του παραρτήματος της εταιρίας στο Ν. Ρύσιο Θεσσαλονίκης πριν από δύο περίπου χρόνια. Έχοντας στην διάθεση μας ένα χώρο με «ζωηρά» μελίσσια και μελισσοτροφικά φυτά, δημιουργήσαμε το πάρκο. Σκεπτόμενοι πάντα την «ευτυχία της μέλισσας» χρησιμοποιήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικά και κατασκευές που «νιώθει σας το σπίτι της»: κηρήθρες, κυψέλες, κοφίνια, ξύλα και πέτρα διακοσμούν τον χώρο. Η φύση μας μαθαίνει να χρησιμοποιούμε ότι είναι διαθέσιμο και να το χρησιμοποιούμε κατάλληλα.



Στην ξενάγηση μας ανακαλύπτουμε τα «μυστικά» της μέλισσας σε θεματικούς σταθμούς, όσο αφορά την αναπαραγωγή των φυτών, την οργάνωση και την ανατομία των μελισσών και την μελισσοκομία. Στις ειδικές κυψέλες παρατήρησης, βλέπουμε τις μέλισσες από κοντά να πραγματοποιούν τις καθημερινές εργασίες τους. Δοκιμάζουμε διάφορα είδη μελιών, γύρης και βασιλικού πολτού και μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά μέσω των αισθήσεων μας. Βλέπουμε τους μελισσοκόμους να συλλέγουνε τα προϊόντα της μέλισσας.

Πως μπορώ να επισκεφθώ το πάρκο;
Το πάρκο είναι ανοιχτό στο κοινό Δευτέρα-Σάββατο 9.00-18.00. Βρίσκεται στον δρόμο προς Χαλικδική, 17 km από το κέντρο τις Θεσσαλονίκης. Για τις ομάδες ατόμων (σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, συλλόγους, τουρίστες κτλ) πραγματοποιείται ξενάγηση και δραστηριότητες στους χώρους μας κατόπιν συνεννόησης. Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 2392072786 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@honeypark.gr. Αναλυτικές πληροφορίες για το πάρκο και τις δράσεις του επισκεφθείτε την σελίδα μας www.honeypark.gr.

Φωτογραφίες από το πάρκο που όλοι θα ζηλέψετε...









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια