Widget Recent Post No.

Επαναστατική μέθοδος τροφοδοσίας μελισσιών με μπουκαλάκια 500ml: Μέθοδος για ερασιτέχνες μελισσοκόμους και φουλ ανάπτυξη (videos)


Αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη για τάισμα σιροπιού στα μελίσσια!!!
Αδιαμφισβήτητα η πιο επαναστατική και ακίνδυνη μέθοδος τροφοδοσίας είναι η μέθοδος του μπουκαλιού. Πολύ εύκολη στην εφαρμογή της και μέγιστο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη των μελισσιών. Λέμε ότι είναι ακίνδυνη μέθοδος μιας και δεν εγκυμονούν καθόλου κίνδυνοι λεηλασίας. Δηλαδή δεν μπορούν να μυρίσουν το σιρόπι άλλα μελίσσια για να ερθούν να το πάρουν. Μπορούμε να ταΐζουμε όλες τις εποχές του χρόνου με αυτή τη μέθοδος και θα δείξουμε στη συνέχεια πως μπορούμε να ταΐσουμε τα μελίσσια.

Αρχικά να αναφέρουμε τι σιρόπι θα βάλουμε μέσα και πόσο χρόνο κάνουν τα μελίσσια να το πάρουν. Η αναλογία που βάζουμε μέσα στο μπουκαλάκι είναι ενα προς ένα. Δηλαδή παίρνουμε ένα κιλό ζάχαρη και ανακατεύουμε μέσα σε ζεστό νερό 1 λίτρο για να λιώσει. Το νερό δεν χρειάζεται να είναι βραστό. Θέλουμε ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Αφού φτιάξουμε το σιρόπι γεμίζουμε το μπουκαλάκι και κάνουμε μια τρύπα εκεί που θα δείτε στο βίντεο.

Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή στην συνέχεια είναι η τρυπούλα να βλέπει στο κενό του κηρηθροφορέα και να μην πέφτει πάνω στο ξύλο. Αφού το πιέσουμε λίγο να δούμε αν οι σταγονίτσες φεύγουν απο το κενό ανάμεσα στα πλαίσια είναι έτοιμος ο τροφοδότης. Τον τοποθετούμε εκεί που βρίσκονται οι περισσότερες μέλισσες και ο γόνος. Θεωρείτε μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος τροφοδότησης μιας και οι μέλισσες πέρνουν το σιρόπι αργά και ταίζουν τον γόνο. Συνήθως τα 500ml σιροπιού καταναλώνονται σε 1-2 ημέρες και σπάνια σε μικρά μελίσσια 3. Μπορούμε να βάζουμε κάθε 3 ημέρες και αν πρόκειται για μεγάλο μελίσσι τοποθετούμε δύο μπουκαλάκια ταυτόχρονα.

Η μέθοδος έχει ως αρνητικό ότι είναι χρονοβόρα. Δηλαδή αν κάποιος έχει 100+ μελίσσια είναι αδύνατο να πηγαίνει απο μελίσσι σε μελίσσι και να γεμίζει μπουκάλια. Η μέθοδος είναι καθαρά για ερασιτέχνες και νομίζω άκρως οικονομική - αποτελεσματική..

Παρακάτω έχουμε δύο πολύ κατατοπιστικά βιντεάκια από τον φίλο και μελισσοκόμο Βασίλη από τον melissocosmos.com. Επαναστατική μέθοδος τροφοδοσίας με μπουκαλάκια...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια