Widget Recent Post No.

Άνοιξε το δικό του συσκευαστήριο για το μέλι και στηρίζει τους μελισσοκόμους δείχνοντάς τους τον δρόμο για τις εξαγωγές...



Με κύριο στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση του μελιού της περιοχής, δημιούργησε ένα σύγχρονο συσκευαστήριο μελιού στη Δάφνη Ναυπάκτου, μέσω του οποίου βοηθά και στηρίζει όλους τους παραγωγούς που έχουν το ίδιο όραμα με εκείνον, να βγάλουν από τα ελληνικά σύνορα το άριστο προϊόν «δώρο της φύσης».

Στηρίζει τους μελισσοκόμους της Δυτικής Ελλάδας, δείχνοντάς τους τον δρόμο για τις εξαγωγές
Ο 53χρονος Γιάννης Στυλιάρας, οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα, ξεκίνησε το «ταξίδι με τις μέλισσες» από χόμπι, παράλληλα με τη δουλειά του. Εμπλούτισε τις γνώσεις του στη μελισσοκομία και την επιχειρηματικότητα και είναι σήμερα ίσως ο μοναδικός μελισσοκόμος που ασχολείται με την παραγωγή βιολογικού μελιού στην περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας.

Το βιολογικό μέλι, με την ονομασία «Melenia», που παράγει ο ίδιος, έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την ποιότητά του. Πρόσφατα, απέσπασε 2 χρυσά αστέρια στον διεθνή διαγωνισμό «Great Taste Awards 2016» που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά. Το βιολογικό μέλι ελάτου-melenia bio κατέχει ήδη 2 μετάλλια σε παγκόσμιο διαγωνισμό βιολογικού μελιού στην Ιταλία (ΒIOMIEL 2014 & 2015). «Ετησίως παράγω περίπου 2 τόνους βιολογικό μέλι. Βασικός στόχος είναι η εξαγωγή.


Διεθνής αναγνώριση του βιολογικού μελιού «Μελένια»

Ήδη έχουμε κάνει τα πρώτα μας βήματα σε χώρες του εξωτερικού, όπως τη Γερμανία και την Αμερική, και βρισκόμαστε σε επαφές και με άλλες χώρες. Για τον σκοπό αυτό συμμετέχω σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις», μας είπε ο κ. Στυλιάρας και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε όλα τα μέσα για τη συσκευασία και τυποποίηση μελισσοκομικών προϊόντων. Το συσκευαστήριο, το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα, είναι ανοικτό για όλους όσους θέλουν τη βοήθειά μου και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα». Το συσκευαστήριο κατασκευάστηκε εξ αρχής με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται γι’ αυτή τη χρήση. Έχει άδεια από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και κωδικό συσκευασίας, ενώ έχει ενταχθεί στον τομέα συσκευασίας από τη «ΔΗΩ» για βιολογικά μέλια. Διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000-2005, ενώ μπορεί να συσκευάζει 1.350 κιλά μέλι ημερησίως.

πηγή
www.ypaithros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια