ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Θεραπεία βαρρόα με οξαλικό οξύ: Τα μελίσσια έχουν τρείς γόνους μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Ποιο να πάρω το άνυδρο ή το διένυδρο;
Ο μελισσοκόμος Άγγελος ρωτάει...
Θα ήθελα να μου πείτε κάτι για το οξαλικό οξύ. ποιο να πάρω το διενυδρο η το άνυδρο? Και ποια είναι η διαφορά τους? και σήμερα πήγα στα μελισσια μου είμαι από κρητη. και έχουν τρία πλαίσια γόνο. 50% από την επιφάνεια του πλαισίου από κάθε μεριά ...μπορώ να χρισιμοποιησω οξαλικό οξύ αφού έχουν γόνους???
Απάντηση Ο.Μ...
Καλησπέρα φίλε μου. Αρχικά είτε πάρεις άνυδρο είτε διένυδρο είναι το ίδιο και κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά στη βαρρόα. Οι ερευνητές στα πανεπιστήμια έχουν κάνει πειράματα και με τα δύο και είχαν εξίσου καλά αποτελέσματα. Απλώς με το άνυδρο βάζουμε 60 γραμμάρια ενώ με το διένυδρο βάζουμε 80 γραμμάρια. Η θεραπεία με οξαλικό οξύ σε αυτές τις δοσολογίες έχει καλά αποτελέσματα έναντι της βαρρόα, όμως όταν δεν υπάρχει καθόλου γόνος. Εσύ που έχεις τόσο γόνο στα μελίσσια σου δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί μόνο κακό θα κάνεις και δε θα σκοτώσεις βαρρόα επειδή είναι κρυμμένα μέσα στο γόνο.

Σύμφωνα με έρευνες για να καταπολεμήσεις τη βαρρόα όταν υπάρχει γόνος πρέπει να χρησιμοποιήσεις ταινίες τις οποίες θα αλλάξεις δύο φορές για να πιάσεις τον κύκλο του γόνου που είναι 21 ημέρες. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες υπάρχει και βιολογικό σκεύασμα που πιστεύετε οτι λειτουργεί καλά μέσα στο γόνο και λέγεται μυρμηκικό οξύ. Σε μερικά μαγαζιά υπάρχουν σκευάσματα βασισμένα σε αυτό το οξύ οπότε δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει και σου προτείνω εφόσον έχεις γόνο να βάλεις ταινίες!

Διαβάστε επίσης:
Καταπολέμηση βαρρόα με οξαλικό οξύ: Σημερινή θεραπεία, βήμα βήμα όλη η μέθοδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *