Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμος λέει σκληρές αλήθειες: Κανείς μας δεν γνωρίζει τι επιδιώκουν να καταφέρουν...


Ανάρτηση του 2016 - Μετά τις κινητοποιήσεις μελισσοκόμων στα μπλόκα
Αγαπητή ορεινή μέλισσα συγχαρητήρια για την εξαιρετική θεματολογία σου!Σε πρόσφατη ανάρτηση σου είδα φωτογραφίες με τη μαζική συμμετοχή μελισσοκόμων από την Νικητη, Συκιά Χαλκιδικής στις αγροτικές κινητοποιήσεις, μιας και η μελισσοκομία αποτελεί αγροτική δραστηριότητα παρόλου που οι μελισσοκόμοι δεν είναι όλοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Πόσοι από τους περίπου 22.000 επίσημα δηλωμένους μελισσοκόμους είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες?Ελάχιστοι!Οι περισσότεροι είναι μικροί μελισσοκόμοι που ασκούν τη μελισσοκομία, ως δεύτερο συμπληρωματικό οικογενειακό εισόδημα,διότι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι αυτοαπασχολούμενοι στην επαρχία, χαμηλοσυνταξιούχοι,άτομα των μεσαίων ,χαμηλών,οικονομικά, στρωμάτων με αρκετά υψηλό όμως μορφωτικό επίπεδο. Υπάρχουν και άλλες αρκετές χιλιάδες συναδέλφων μελισσοκόμων κυρίως ερασιτεχνών που για δικούς τους λόγους δεν είναι καταγεγραμμενοι στα μελισσοκομικα μητρώα. Έρχομαι στο ζητούμενο!

Ποια είναι τα αιτήματα μας ως αγροτικός παραγωγικός κλάδος? Οι αγροτοσυνδικαλιστες ωρύονται και απαιτούν προνομιακή φορολογική και θεσμική μεταχείριση μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,δηλαδή απαλλαγή από την υψηλή φορολογική κλίμακα του 26%,και την ένταξη τους στη χαμηλότερη του 13% αφήνοντας να εννοηθεί ότι με 26% θα φορολογηθούν οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. ΖΗΤΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, μητρώο αγροτών[το τελευταίο είναι αδιανόητο από την Ευρ.Ενωση την στιγμή που υποχρεωνομαστε να διαλύσουμε τις κάστες των κλειστών επαγγελμάτων λόγω ελεύθερης αγοράς].

Προανέφερα στην αρχή του κείμενου μου πως οι περισσότεροι συνάδελφοι μελισσοκόμοι,μεσαίου η μικρού διαμετρηματος, δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες εντούτοις παράγουν εξίσου καλά αυτό το μοναδικό σε ποιότητα ,αγαθό το ΜΟΝΑΔΙΚΟ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ μικροί μεγάλοι,παράγουμε με προσωπικό οικονομικό κόστος χωρίς να επιβαρύνουμε την πολιτεία και την Ευρ.Ενωση οικονομικά, μιας και οι οικονομικές ενισχύσεις για την μελισσοκομία είναι μηδαμινές μπροστά στους πακτωλούς οικονομικών ενισχύσεων άλλων αγροτικών κλάδων π.χ. επιδοτήσεις καπνού , βάμβακος κ.λ. και που αποτελούσαν επί δεκαετειες πειρασμό για φαγοπότια και λεηλασία στο τραπέζι κάποιων αγροτοπατερων συνδικαλιστων και πολιτικών πατρωνων της υπαίθρου!

Ας προσέξουμε λοιπόν ποια θέση θα κρατήσουμε! Παράγουμε ένα αγαθό πολλά υποσχόμενο που μαζί με την ελιά και το αμπέλι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρυσό μεσογειακό διατροφικό τρίπτυχο με τεράστια συμβολή για τη νοικονομία της πατρίδας μας. Κρατούμε ζωντανή την επαρχία και τα μικρά νησιά εξαιτίας της αγάπης μας για την ύπαιθρο χωρίς να έχουμε πάντοτε σύμμαχο τον καιρό. Κανείς μας ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ αν θα είναι αύριο κατά κύριο επάγγελμα ή μη αγρότης, εφόσον με τα ασφυκτικά μέτρα που επέβαλλαν τα Μνημόνια και τα τσιράκια τους εντός,δεν ξέρουμε αν θα αναπνέουμε.

Ας ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ της Ο.Μ.Σ.Ε να μη μας διχάσουν. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΛΙΣΣΟΤΡΟΦΟΙ, ΑΛΙΕΙΣ ,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ,ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΓΗΣ, μικρής η μεγάλης εκμεταλλευσης, κανείς μας δεν περισσεύει όπως,εφόσον όλοι παράγουμε απαιτούμε ίση ,δίκαιη αντιμετώπιση τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό τομέα από την πολιτεία. Θεωρώ και προτείνω ότι τα βασικά και πρωταρχικά αιτήματα θα πρέπει να είναι δυο, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ασχέτως αν είναι κατά κύριο επάγγελμα η μη αγρότες:

1ον Να θεσπιστεί ένα αφορολόγητο εισόδημα ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους, προκείμενου να ανταμείβει οικονομικά τις εργατοώρες απασχόλησης των προστατευομενων μελών της αγροτικής οικογένειας στην γεωργική εκμετάλλευση της, όπως υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 2ον ενιαίος φορολογικός συντελεστής κάτω από το 10% ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΜΑΥΡΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με έδρα τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ,

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια