Widget Recent Post No.

Τεράστια δυσφήμιση κατά του μελιού: Δείτε τι ψέματα γράφουν στο κόσμο και φρίξτε...



Μια χυδαία ανάρτηση από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μελισσοκομία. Πολλές φορές λέμε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια όμως εδώ έχουμε μια πολύ χειρότερη περίπτωση. Γελάστε με αυτά που έγραψε...


ΜΕΛΙ: ΚΛΟΠΗ & ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Όπως και οι άλλες πρακτικές εκτροφής ζώων, έτσι και η μελισσοκομία αποσκοπεί στο χρηματικό κέρδος και όχι στην καλή μεταχείρηση των μελισσών.

Οι βασίλισσες αναπαράγονται επιλεκτικά και υπόκεινται σε τεχνητή σπερματέγχυση. Μερικοί μελισσοκόμοι κόβουν τα φτερά της βασίλισσας ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις της. Η βασίλισσα συνήθως “αντικαθίσταται”, που πρακτικά σημαίνει δολοφονείται, κάθε ένα ή δύο χρόνια, ώστε να μεγιστοποιήται η παραγωγή, αν και φυσιολογικά οι βασίλισσες ζουν μέχρι και πέντε έτη στο φυσικό τους περιβάλλον.
Ο μελισσοκόμος προκειμένου να πάρει το μέλι από την κυψέλη (μαζί με τα άλλα προϊόντα που οι μέλισσες έχουν παράγει: γύρη, βασιλικό πολτό, κερί και πρόπολη), θα πρέπει να αφαιρέσει τις μέλισσες από την κυψέλη. Αυτό γίνεται με τη χρήση διαφόρων μεθόδων, μερικές εκ των οποίων είναι η έντονη ανακίνηση της κυψέλης και η χρήση καπνού με επιβλαβή αέρια ή πεπιεσμένο αέρα, έτσι ώστε να εκδιώξει τις μέλισσες από το σπίτι τους. Ακόμα και ο πιο προσεκτικός και “ευσυνείδητος” μελισσοκόμος δεν μπορεί να αποφύγει την σύνθλιψη μερικών μελισσών καθώς τις απομακρύνει από την κυψέλη.

Κάποιοι εκτροφείς σκοτώνουν όλες τις μέλισσες μετά τη συγκομιδή του μελιού, το φθινόπωρο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τις φροντίζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι μέλισσες δολοφονούνται είτε επειδή τις αφήνουν νηστικές και πεθαίνουν από την πείνα ή βάζοντας φωτιά στην κυψέλη τους, οπότε και καίγονται ζωντανές.

Αν δεν ήξερες πως παράγεται το μέλι, τώρα ξέρεις!
Δεν χρειάζεται να τρως μέλι για να επιβιώσεις.
GO VEGAN!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!