Widget Recent Post No.

Αποτελεσματικότερη μέθοδος τροφοδοσίας μελισσιών με σιρόπι: Για λίγα και πολλά μελίσσια



Σήμερα θα μιλήσουμε για την αποτελεσματικότερη τροφοδοσία των μελισσιών μας όταν έχουμε λίγα ή πολλά μελίσσια. Όταν κάποιος έχει λίγα μελίσσια δεν έχει την πίεση του χρόνου πάνω από το κεφάλι του, ενώ όταν κάποιος είναι μεγάλος μελισσοκόμος είναι αδύνατο να χρονοτριβεί, και βιάζεται να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερα μελίσσια. Σαν μελισσοκόμος έχω δοκιμάσει πολλές μεθόδους και σήμερα θέλω να σας αναφέρω τα δικά μου συμπεράσματα και συμβουλές. Ξέρετε στο εμπόριο καραδοκούν πολλά προϊόντα έτοιμα να τα αγοράσετε, εγώ όμως δεν έχω σκοπό να σας προτείνω τίποτα τέτοιο διότι οι απλές και οικονομικές πατέντες λειτουργούν πάρα πολύ καλά!

Στη κατηγορία των μεγάλων μελισσοκόμων προτείνετε η μέθοδος με το πιατάκι. Η μέθοδος έχει ως εξής: Πάμε και αγοράσουμε πιατάκια για γλάστρες τα μεσαία σε μέγεθος, βάζουμε κλαδάκια μέσα να μη πνίγονται οι μέλισσες και είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στη τροφοδότηση μελισσιών. Για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου προτείνετε η προσθήκη τάπας τροφοδοσίας στο καπάκι. Δηλαδή ένα καπάκι από το οποίο θα ρίχνουμε μέσα το σιρόπι χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε τη κυψέλη. Αφού βάλουμε τη τάπα τροφοδοσίας μετά βάζουμε το πιατάκι κάτω απο την τάπα για να πέφτει το σιρόπι κατευθείαν μέσα.






Όταν κάποιος έχει λίγα μελίσσια και περισσότερο χρόνο για να περιποιηθεί τα μελισσάκια του, τότε μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο του μπουκαλιού, που σύμφωνα με την εμπειρία όλων των μελισσοκόμων έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η μέθοδος έχει ως εξής: Πέρνουμε ένα μπουκαλάκι νερού μισόλιτρο, κάνουμε μια τρυπούλα στο σημείο που θα σας δείξω, και οι μέλισσες πέρνουν σιγά σιγά το σιρόπι μέσα σε 24 ώρες. Η μέθοδος θεωρείτε πολύ αποτελεσματική επειδή πέρνουν το σιρόπι σε μικρές ποσότητες και δεν το αποθηκεύουν αλλά ταΐζουν κατευθείαν το γόνο. Είναι χρονοβόρα μέθοδος αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα, και η βασίλισσα γεννά περισσότερο.

Εδώ τρυπάμε το μπουκαλάκι...



Και ένα βιντεάκι... Το σιρόπι που βάζουμε μέσα είναι 1 λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη, κάθε 2-3 ημέρες σε κάθε μελίσσι από αρχές Μάρτη...


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ειμαι απο κατερινη μπορει να με πει κανεις ποτε μπορω να κανω τροφοδοσια με σιροπι τωρα η τον μαρτιο η τι θερμοκρασιες πρεπει να εχει για να ξεκινήσω τροφοδοσια ειμαι νεος και δεν γνωριζω ευχαριστω πολυ χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μολις δεις πανω απο 15 τη μερα και 2 γονους δωσε σιροπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!