Widget Recent Post No.

Αλκυονίδες ημέρες: Πότε θα πάρουν ανάσα ανοιξιάτικες ζέστης τα μελίσσια μας;



Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι αλκυονίδες ημέρες θα αργήσουν αρκετά φέτος. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις δεν αναμένονται αλκυονίδες ημέρες έως την επόμενη εβδομάδα. Παρόλα αυτά όπως γράφουν οι ειδικοί, η θερμοκρασία απο την Τετάρτη θα αρχήσει να ανεβαίνει, και οι εργασίες στα μελίσσια θα μπορούν να γίνονται πιο καλά. Σύμφωνα με μια γενική εικόνα, απο τα όσα βλέπουμε στα μετεωρολογικά site, οι αλκυονίδες ημέρες θα επισκεφτούν την Ελλάδα απο 5 Φεβρουαρίου και μετά, και οι θερμοκρασίες που θα κάνει θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες. Ωστόσο ο Φεβρουάριος, μετά τις αλκυονίδες θα επανέλθει στον χειμωνιάτικο ρυθμό του, οπότε μετρημένοι πρέπει να είναι οι χειρισμοί μας στα μελίσσια.

Ήδη στη Νότια Ελλάδα οι μελισσοκόμοι αρχίζουν να προετοιμάζονται για τις πρώτες τροφοδοσίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών μελισσοκόμων Μάλιστα, οι αλκυονίδες ημέρες θα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ταίστουν τα μελίσσια με σιρόπι, και να διεγερθούν οι γέννες. Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα οι μελισσοκόμοι πρέπει να κάνουν υπομονή, διότι ο χειμώνας έχει πολύ μπροστά του!

Διαβάστε μια πρόγνωση για την επόμενη εβδομάδα απο τον μετεορολόγο Μ. Λέκκα...
Από την Τετάρτη,  αν και δεν αναμένονται Αλκυονίδες ημέρες, αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού λόγω της αποκατάστασης του Υψηλού Βαρομετρικού που θα παρεμποδίζει τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων.  Παρά τις πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει, από μέρα σε μέρα,  να σημειώνει υψηλότερες τιμές ως προς τη μέγιστη τιμή της, ενώ σε χαμηλές τιμές θα συνεχίσει να διατηρείται η ελάχιστη τιμή της,  θυμίζοντας μας ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Πιθανά μία μικρή διαταραχή, με περιορισμένα φαινόμενα κατά τόπους να μας επηρεάσει την Παρασκευή προς το Σάββατο, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται από την Κυριακή μα επανέλθει η κίνηση διέλευσης Χαμηλών συστημάτων που θα προκαλέσουν και πάλι μία νέα περίοδο φαινομένων.

Πάντως το διάστημα αυτό της καλοκαιρίας θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες στην ύπαιθρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια