Widget Recent Post No.

ΤΡΑΓΙΚΟ: Πως κλέβουν τα μελίσσια οι κλέφτες, για να μην πιάνονται...




Αγανακτισμένοι μελισσοκόμοι απο όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται για κλοπές που δεν έχουν προηγούμενο. Οι κλέφτες έχουν εφεύρει τρόπους, με τους οποίους μπορούν να παρακάμψουν το gps ακόμα και τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στα μελίσσια. Οι μελισσοκόμοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, φοβισμένοι ότι θα βρεθούν και αυτοί θύματα του μεγάλου αυτού εγκλήματος. Ποιός μελισσοκόμος δεν φοβάται μην του κλέψουν τα μελίσσια; Είναι η νέα μάστιγα!
Διαβάστε ένα τραγικό περιστατικό: Πριν αρκετό καιρό ένας μελισσοκόμος κατά την επιθεώρηση των κυψελών του αντίκρισε κάτι πρωτοφανές. Χιλιάδες μέλισσες νεκρές μέσα στο παγωμένο χιόνι , και οι προμήθειες των μελισσοσμηνών "άφαντες". Οι άκαρδοι κλέφτες έκλεψαν τα πλαίσια με το μέλι δηλαδή τις προμήθειες των μελισσιών , και τίναξαν τις μέλισσες απευθείας στο παγωμένο χιόνι. Ο μελισσοκόμος δηλώνει ότι παρόμοια κλοπή δεν έχει βιώσει, και ότι στο παρελθόν του έκλεψαν από το ίδιο μέρος μια κυψέλη (σημάδι) για την "δέσμευση" της περιοχής του. Μέσα στο επόμενο διάστημα ο μελισσοκόμος θα φροντίσει να εγκαταστήσει ηλεκτρονική παρακολούθηση στο μελισσοκομείο του προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία του.

Άλλος νέος τρόπος κλοπής είναι το τίναγμα των μελισσοσμηνών, σε τσουβάλια, και η κλοπή τους αφήνοντας πίσω όλες τις κυψέλες. Πχ 'ενας κλέφτης πάει νύχτα, τινάζει τις μέλισσες βάζοντας τες σε τσουβάλι, και στη συνέχεια αφήνει πίσω του τη καταστροφή, άδειες κυψέλες, άδειες κηρήθρες, ένα νεκρό μελισσοκομείο. Αυτά σύμφωνα με τις ειδήσεις που στέλνουν οι μελισσοκόμοι, συμβαίνουν μετά το πέρας του χειμώνα, όπου και τα μελίσσια δεν έχουν κίνδυνο να πεθάνουν απο το κρύο. Ξέρουν οι κλέφτες ότι το ξεχειμώνιασμα ενός μελισσιού έχει πολλά έξοδα. Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν, και πολύ λυπάμαι, ότι καθώς θα μπαίνουμε περισσότερο στη κρίση, όλο και περισσότερα τέτοια περιστατικά θα συμβαίνουν.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!