ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Αποζημειώσεις για τις απώλειες μελισσιών λόγω του χιονιά: Έβγαλε ανακοίνωση ο ΕΛΓΑ
Πάρα πολλοί μελισσοκόμοι έχασαν μεγάλο μέρος του μελισσοκομείου τους, λόγω του βαρύ χειμώνα που χτύπησε την Ελλάδα φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η Ορεινή Μέλισσα υπάρχουν πολλοί μελισσοκόμοι που έχουν χάσει παραπάνω απο το 50% των μελισσιών τους, ενώ υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται με πολύ μικρά μελίσσια τα οποία δεν πρόκειται να αντέξουν το κρύο. Όπως και να έχει ο ΕΛΓΑ αποζημειώνει τους μελισσοκόμους για όλες τις φυσικές καταστροφές. Ας διαβάσουμε λοιπόν την Άνακοίνωση που εξέδωσε αυτές τις μέρες μετά το χιονιά:

Οδηγίες προς τους αγρότες - μελισσοκόμους που έχουν υποστεί ζημίες από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς δίνει ο ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποτίμησή τους.

Ειδικότερα, όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και έχουν υποστεί ζημιές στο ζωικό κεφάλαιό τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το αρμόδιο για την περιοχή τους Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ή τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους.

Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και τη Δήλωση Εκτροφής 2016.

Όσοι έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική παραγωγή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Καλλιέργειας 2016.

Όσον αφορά στις ζημιές που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, αλλά μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, θα πρέπει:
α) για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (π.χ. θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις) και στον εξοπλισμό αυτών (π.χ. εξοπλισμός θερμοκηπίων, αρδευτικά συστήματα), στο ζωικό κεφάλαιο (χοίροι, πτηνά), καθώς και σε αποθηκευμένα προϊόντα και ζωοτροφές, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Δήμου τους και να υποβάλουν, σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης. β) για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο πολυετών καλλιεργειών δεν θα υποβληθούν Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Τέλος στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός σημειώνει ότι «σκοπός και στόχος του ΕΛΓΑ είναι να διενεργηθούν οι εξατομικευμένες πραγματογνωμοσύνες στις περιπτώσεις ζημιών που χρήζουν άμεσης εκτίμησης το συντομότερο δυνατό και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση».Πηγή: ΕΛΓΑ: Οι αγρότες να δηλώσουν άμεσα τις ζημιές από την κακοκαιρία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/312837/elga-oi-agrotes-na-dilosoyn-amesa-tis-zimies-apo-tin-kakokairia#ixzz4Vk8dJDdc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *