Widget Recent Post No.

Πατέντα με μαύρη σακούλα για ζεστά μελίσσια το καταχείμωνο!



Ο μελισσοκόμος Γιάννης γράφει στην Ορεινή Μέλισσα
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν εχω απώλειες στα μελίσσια μου παρα μονο 4% λόγω χειμώνα.
Απο αυριο η θερμοκρασία στην περιοχή μου θα ειναι απο -2 μέχρι -10 για μια εβδομάδα... έβαλα λοιπον σακούλες σκουπιδιών σε όλη τη κυψέλη με μικρό άνοιγμα στην είσοδο και ενα άνοιγμα πάνω στον αερισμο του καπακίου.
Κηρόπανο και τροφή υπάρχει μέσα.
Θα το κρατήσω για μια εβδομάδα όσο ειναι η παγωνιά.
Φοβάμαι μην χάσω αρκετά απο την παγωνιά.
Έπραξα σωστά; Τι λέτε εσείς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

















Απάντηση...
Συνάδελφε η άποψη μου είναι ότι καλύτερα η μόνωση να μπαίνει εσωτερικά στο μελίσσι, και όχι εξωτερικά. Φυσικά η μέθοδος που έκανες με τη μαύρη σακούλα θα είναι πολύ αποτελεσματική ειδικά με τις θερμοκρασίες που κάνει έξω, όμως αν το έκανες ένα κολπάκι και έβαζες τις σακούλες στο μέσα μέρος της κυψέλης, αφήνοντας και ένα μικρό άνοιγμα για να παίρνει αέρα το μελίσσι, τότε ίσως είχες ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα να έπαιρνες μια μαύρη σακούλα, να τη γέμιζες πριονίδι και να την τοποθετούσες κατευθείαν επάνω απο τα πλαίσια. Μόλις ξεκίναγε η εκτροφή του γόνου, ας έκλεινες και τελείως το μελίσσι χωρίς αέρα, δεν θα είχε πρόβλημα.

Έτσι όπως βλέπω τα μελίσσια σου, με τη μαύρη σακούλα και με τα λάστιχα, μπορώ να πω ότι τα έχεις πολύ ωραία. Απο θέμα ζέστης φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί και είναι αρκετά καλά. Το βασικό πρόβλημα που έχουν τα μελίσσια το χειμώνα είναι η τροφή, και μετά η μόνωση. Όποιος βέβαια τα πετυχαίνει και τα δύο, έχει δυνατά μελίσσια και φτάνει στην άνοιξη με καλύτερους πλυθησμούς. Το μαύρο χρώμα το επιλέγουμε διότι συγκεντρώνει όλη τη θερμότητα. Ελπίζω να έχεις καλό ξεχειμώνιασμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι μελισοσκόμοι χρησιμοποιείτε υλικά όπως σακούλες στα μελίσσια, πρέπει μετά την απομάκρυνση τους αυτές να πετάγονται σε κάδους, και να μη διασκορπίζονται στη φύση. Η μόλυνση στο περιβάλλον απο μελισσοκόμους είναι ένα σύγχρωνο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η οικολογική συνείδηση είναι πολιτισμός! Είναι παιδεία!

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Συγνωμη βρε παδια αλλα επαγγελματιες και λυσεις στο γονατο δεν πανε παρεα. Εκτος αν ο φιλος ειναι ερασιτεχνης ή γυφτος. Γιατι αν καποιος ειναι σοβαρος επαγγελματιας δινει τρια φραγκα και προστατευει την περιουσια του και δεν καταφευγει σε γυφτιες.
    Και για να το χοντρινω ακομα ειμαι σιγουρος οτι μολις στρωσει ο καιρος οι σκουπιδοσακουλες θα πετουν ελευθερες στην "πανεμορφη-κατα τα αλλα- ελληνικη φυση"
    Ευαισθησια; 40 υπο το μηδεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι άλλο θα δούμε!!!!
    Η τηλεόραση και το ίντερνετ έκανε πάλι τη δουλειά της... Τρομοοοοςςςςς Σιβηρία θα γίνουμε.... Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η σκουπιδοσακουλα δεν προσφερει καμμια απολυτως μονωση.Κανει δουλεια μονο οταν τη χτυπαει ο ηλιος οπου και απορροφαει περισσοτερη θερμοτητα.
    Αν τη βαλεις στο χιονιά και στο ψυχος τι θερμοτητα να απορροφησει;
    Ακυρο τελειως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι αγορι μου οπως τα εχεις με τις σακουλες αν περασει σκουπιδιαρα στα μαζεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Αγαπητοί μελισσοκόμοι!
    Για να εισαι καλός μελισσοκόμος πρέπει πρώτα να είσαι καλός άνθρωπος!
    Το μονο που ήθελα, ήτανε να σώσω τα σμήνοι μου απο το πολικό ψύχος (-14) διοτι κάποια ήταν αδύνατα.
    Δεν το είδα κάπου, πειραματίστικα με στόχο, ερεύνησα τι κάνουν στις βόρειες χώρες.
    Και το πέτυχα είχα μια μόνο απώλεια, και μάλιστα σήμερα που έκανα επίσκεψη οι μάνες ξεκίνησαν και τα σμήνοι ειναι σε τέλεια κατάσταση.
    Ειμαι 25 χρόνια Μελισσοκομος οχι επαγγελματίας το κάνω γιατί αγαπώ τον κόσμο της μέλισσας.
    Αν κάποιος απο εσάς που χλευάζεται νομίζει οτι ειναι καλύτερος απο εμένα να ανταγωνιστούμε... Να δούμε πόσα ιχνοστοιχεία εχει το μέλι του σε σχέση με το δικό μου.
    Μην το δοκιμάσετε πια... ειδικά οι "εξυπνάκηδες", πρέπει να εισαι έμπειρος με της θερμοκρασίες μέσα και έξω απο την κυψέλη
    Επίσης η μελέτη με την μαύρη σακούλα σε κάποιες κυψέλες συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!