Widget Recent Post No.

Αγορά εξαχνωτή οξαλικού οξέος: Επανάσταση στη βιολογική μελισσοκομία και οι πιο χαμηλές τιμές



Έρχεται η επανάσταση στη βιολογική μελισσοκομία, εφόσον ο εξαχνωτής είναι εντελώς ακίνδυνος για τις μέλισσες και ταυτόχρονα απίστευτα αποτελεσματικός. Σύμφωνα με έρευνες οι μέλισσες που καταναλώνουν το οξαλικό οξύ σε σιρόπι, ζούν λιγότερο και η βαρρόα δε καταπολεμάται τόσο καλά. Εγώ προσωπικά δεν έχω πάρει εξαχνωτή ούτε έχω δοκιμάσει μια τέτοια θεραπεία διότι έκανα στα μελίσσια τη μέθοδο της ενστάλλαξης, και από όσο είδα δεν υπήρξαν απώλειες ενώ η καταπολέμηση βαρρόα ήταν αρκετά καλή. Φυσικά με την εξάχνωση μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, όμως το πρόβλημα είναι ότι για να αγοράσουμε την ειδική συσκευή χρειαζόμαστε περίπου 100 ευρώ.

Λέω "τσουχτερά" διότι όλοι βιώνουμε τη κρίση στις μέρες μας, και πιστεύω ότι όλοι πλέον μετράμε και τη δεκάρα που φεύγει από τη τσέπη μας. Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν έχετε σκοπό να εφαρμόσετε μια τέτοιου είδους θεραπεία μόνο και μόνο για τα extra έξοδα που χρειάζεται ο εξαχνωτής και φυσικά δε σας ρίχνω άδικο διότι και εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Ψάχνοντας στα ελληνικά καταστήματα βρήκα τιμές από 95-105 ευρώ ενώ στο ebay 30-45 ευρώ. Δε λέω ότι οι Έλληνες μας κλέβουν, ίσως η ποιότητα να μην είναι η ίδια, άλλα στο δικό μου μυαλό έρχεται το προφανές.

Εδώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πατέντα που έκαναν στο εξωτερικό προκειμένου να γλιτώσουν τα σημαντικά έξοδα αγοράς του εξαχνωτή. Τον έφτιαξε ως εξής: Πήγε και αγόρασε μια φορητή μηχανή του καφέ 12 βόλτ που να ζεσταίνει και να συνδέεται με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Προσάρμοσε τις λαβές που ζεσταίνονται και έφτιαξε το χάλκινο δοχειάκι που βλέπετε σε διαστάσεις 8-10cm. Επίσης έφτιαξε μετρητή για το οξαλικό οξύ περίπου 5 cm. Δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες:




Και ο μετρητής...


΄
Δεν έχω να σας δώσω άλλες πληροφορίες και είναι η μοναδική πατέντα που βρήκα στο εξωτερικό. Πριν σας δώσω τους συνδέσμους αγοράς για εξωτερικό θέλω να σας πω λίγα λόγια για την εφαρμογή της θεραπείας. Η δοσολογία είναι 2-3 γραμμάρια και εφαρμογή για 3 λεπτά σε κάθε μελίσσι. Σφραγίζουμε καλά είσοδο και θήρες και οι κυψέλες πρέπει να είναι μόνο με κλειστό πάτο. Κατά την εφαρμογή δημιουργείτε νέφος και οι κρύσταλλοι του οξαλικού οξέος στέκονται παντού στη κυψέλη στις μέλισσες στις κηρήθρες και τελικά στα βαρρόα τα οποία ψοφάνε. 

Για να αγοράσετε από το ebay δείτε εδώ
Στην Ελλάδα βρήκα τα εξής καταστήματα:
http://www.bee-smart.gr/exachnotes
http://www.anel.gr
http://www.bee-shop.gr/proionta
www.melissoefodia.gr/el/store

Τώρα κλείνοντας ήθελα να αναφέρω κάτι που μου πέρασε από το μυαλό. Ξέρω ότι ίσως να μη στέκει αλλά θα το πώ γιατί ίσως υπάρχουν και άλλοι που το σκέφτηκαν. Θα μπορούσε κάποιος να βάλει οξαλικό οξύ μέσα στο καπνίστρια, και να λειτουργήσει σαν τον εξαχνωτή; Ακούγεται τρελό και θα ήθελα από κάποιον που ειδικεύεται περισσότερο πάνω στο συγκεκριμένο τομέα να μας πει τη γνώμη του. Υπήρχε περίπτωση να έχει κάτι τέτοιο αποτέλεσμα στη βαρρόα; Κάθε σχόλιο δεκτό!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλή χρονιά! και για μεγαλύτερη ευκολία έτοιμη αντίσταση στο http://www.primikyrios.gr/vrasthras-autokinhtou-antistash.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=ALHz4B1vqKo
    Γινεται και πιο απλα, ενα σωληνα σε σχημα Γ απο μπροστα ριχνεις το οξαλικο, η αλλη μερια κλειστη για να μεινει το φαρμακο. Πυρακτωνεις και τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!