Widget Recent Post No.

Εμετική ανάρτηση: Δείτε τι γράφουν οι άσχετοι για το μέλι. Μα δε ντρέπονται; Αυτό λέγεται ιεροσυλία



Μια εμετική ανάρτηση η οποία στοχοποιεί τους μελισσοκόμους και το μέλι που παράγουν. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το μέλι είναι ο εμετός της μέλισσας, και εξευτελίζουν με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο. Η μέλισσα δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, συλλέγει εκατομμύρια λουλούδια και αυτό είναι το ευχαριστώ! Φυσικά δε φταίει ο ίδιος αλλά η οικογένεια που τον ανέθρεψε και δε του δίδαξε τα βασικά, να αγαπάει τη μέλισσα και ότι χωρίς αυτήν δε έλειπε και το ψωμί απο το τραπέζι του. Το όνομα του αρθρογράφου δε το γνωρίζω, ξέρω μόνο οτι βγήκε στη δημοσιότητα απο το newsbomb. Στο πλευρό των μελισσοκόμων στέκεται και το blog μελισσοκόσμος το οποίο ύψωσε τα στήθη του μπροστά στις φρικαλεότητες που γράφτηκαν... Δείτε την αηδιαστική ανάρτηση:
Η σοκαριστική αλήθεια για το… μέλι! Δεν φαντάζεστε τι είναι στην πραγματικότητα


Το πρωινό δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο, καθώς επιστήμονες εξήγησαν τη σιχαμερή πραγματικότητα γύρω από το μέλι που θα προκαλέσει περισσότερες ίσως αναγούλες και από αυτές των συμπαθέστατων (από απόσταση) εντόμων.

Και αυτό γιατί την επόμενη φορά που θα καθίσετε νωρίς το πρωί σε ένα τραπέζι με ζεστό φρέσκο ψωμί, βούτυρο και μέλι, θα θέλατε να ξεχάσετε ότι το αγαπημένο αυτό γλυκό έδεσμα με τις τρομερές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, δεν είναι τίποτα άλλο από… εμετούς μελισσών και μάλιστα διαφορετικών!

Η American Chemical Society δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο επιστήμονες εξηγούν ότι οι μέλισσες πετούν από φυτό σε φυτό, «πίνοντας» νέκταρ από τουλάχιστον 15000 λουλούδια κάθε μέρα.

«Ε, λογικό είναι από το τόσο… ποτό, να βγάλουν κάποια στιγμή προς τα έξω τον εσωτερικό τους κόσμο», θα σκεφτεί κανείς, ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Τα κιτρινόμαυρα αυτά έντομα - μπέρδεψε τις μέλισσες με τις σφήκες χαχαχα - με την τόσο σπουδαία -από υγιεινής, αλλά και από οικονομικής- επίδραση στον άνθρωπο, αποθηκεύουν το νέκταρ σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δεύτερο στομάχι τους (το όνειρο του κάθε πότη δηλαδή) πριν επιστρέψουν στη φωλιά τους, όπου το αδειάζουν στο… στόμα της μέλισσας παραγωγού (οι μεγαλύτερες σε ηλικία που μένουν σπίτι για να φτιάχνουν το μέλι)!

Η σακχαρόζη του νέκταρ στη συνέχεια διασπάται σε φρουκτόζη και γλυκόζη μέσα στις παραγωγούς, πριν αυτές… ξεράσουν το μέλι αποθηκεύοντάς το στις γνωστές σε όλους μας κηρήθρες.

Η δουλειά των μελισσών πάντως την οποία δεν μπορεί να κάνει κανένα εργαστήριο, δεν σταματά εκεί, καθώς στη συνέχεια ξοδεύουν ώρες ώστε να ζεστάνουν το μέλι με τα φτερά τους και να εξατμιστεί το νερό, πριν σφραγίσουν την κηρήθρα με κερί που βγάζουν επίσης από μέσα τους.

Και όλες αυτές οι... στομαχικές διαταραχές για ελάχιστη ποσότητα θρεπτικού μελιού κάθε μέρα, αφού μία μέλισσα παράγει σε όλη της ζωή μόλις το 1/12 από ένα κουταλάκι του γλυκού!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. παλιο & τραγικο. κακως αναπαραγετε τετοιες αηδιες του καθενος ασχετου..ελπιζω να μην το ξαναδω σε αναρτηση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!