Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Η μελισσοκομία στις Κυκλάδες και η άσκηση του επαγγέλματος για κέρδη απο το θυμαρίσιο μέλι




Πως οι ντόπιοι μελισσοκόμοι στις Κυκλάδες ζουν από το θυμαρίσιο μέλι, και ασκούν την μελισσοκομία. Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας; Σύμφωνα με πολλές πηγές το μέλι εκεί έχει ανώτερη αξία, υψηλότερη ποιότητα άλλα μικρότερη παραγωγή. Οι μελισσοκόμοι εκεί ασκούν το επάγγελμα με δυσκολίες και πάει παραδοσιακά από γενιά σε γενιά, από τον πατέρα στον γιο...

NYX   NYX

8 σχόλια:

melirodou είπε...

Κάποιοι παλαιοί Μελισσοκόμοι ορθώς για εμένα έλεγαν μελισσοκομείο δίχως Πεύκο δεν ζεί.Καλά όλα αυτά τα ωραια ρομαντικά βιντεάκια! αλλά ας αναρτήσουν και οι παραγωγοί των θυμαρίσιων μελιών τα τιμολόγια εξόδων τους (όχι αυτα που τους συμφέρει)και μετά μου λέτε και κάτι για τον κακόμοιρο καταναλωτή!

Rakoth είπε...

Τότε πως ζούμε εμείς 3 γενιές από το 1950 μελισσοκομείο χωρίς πεύκο....

Ανώνυμος είπε...

12:00 ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ ΜΕ ΒΡΑΖΜΕΝΟ ΘΥΜΑΡΙ!!!

Rakoth είπε...

Καλά εσύ κοιμήσου και άλλο αν νομίζεις ότι κάνουν όλοι αυτή την απατεωνιά...

melirodou είπε...

και ξαναλέω αγαπητέ Rakoth!που kai εμείς poy ζούμε στην Ρόδο και έχουμε θυμάρι και παρακαλάμε μην φυσήξει κάνας δυτικός και κάψει και αυτό που θα βγει για να μπορέσουμε να μπούμε με δυνατά μελίσσια στον Πεύκο, ανάρτησε τα τιμολόγια εξόδων σου πχ τροφοδότες με χωρητικότητα λίτρων ,τιμολόγια από Ε.Β.Ζ κλπ αλλά και τις επιδοτήσεις τροφών σου δεν χρειάζεται των τελευταίων τριών γενεών της τελευταίας χρονιάς λόγου χάρη δεν σου είπα ότι δεν βγάζεις θυμάρι για τον κακομοίρη τον καταναλωτή λέω των πολλών γενεών επίσης καψερό και για αυτούς τους δύσμοιρους παλαιούς μελισσοκόμους που πολλές φορές όλοι η ουσία της εμπειριας και σοφίας τους εμπεριέχεται σε μία φράση

melirodou είπε...

Α!!!Και αγαπητέ Rakoth ξέχασα αν σου είναι εύκολο ανέβασε μία ανάλυση που να μπορεί να δείχνει όχι τους γυρεόκοκκους αλλά την περιεκτικότητα σε σακχαρόζη και ερλόζη ή ακόμα καλύτερα την ανάλυση με την μέθοδο white και doner.αν σου είναι εύκαιρο και εύκολο φυσικά!!σε ευχαριστώ!!!

Βλαβιανός Γιάννης είπε...

Σίγουρα τα μελισσοκομικά έξοδα για την παραγωγή θυμαρίσιου μελιού είναι πολύ περισσοτέρα στα ξερονήσια μας.Η μεγάλη τιμή του θυμαρίσιου οφείλεται σε αυτά τα έξοδα,στην ιδιαίτερη γεύση του αλλά και στο θέμα προσφοράς και ζήτησης,είναι μικρή η παραγωγή θυμαρίσιου.Εσύ που λες ότι όλοι όσοι βγάζουμε μέλι θυμαρίσιο είναι από ζάχαρη να τρως μόνο πευκόμελο,εκτός και αν και αυτό σου φαίνεται ακριβό και τρως μόνο σιροποθύμαρο με 3 ευρώ το κιλό και σου αρέσει κι όλας.Θα παχύνεις,πρόσεχε τη δίαιτά σου.

melirodou είπε...

Αγαπητέ κύριε Γιάννη Μελισσοκόμος είμαι και ευσυνείδητος από μικρός! προσωπικά προτιμώ το μέλι της Ερείκης το οποίο βγάζω με τα χεράκια μου από τα δικά μου μελίσσια!!! έχω δουλέψει και σε μελισσοκομικές εταιρείες και γνωρίζω και τι παράγεται από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ! ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί αγνοί στον χώρο! έχω σπουδάσει οικονομικά και γνωρίζω πιστέψτε με το θέμα Marketing καθώς και σχέση τιμής και ποσότητας! επίσης γνωρίζω καλύμνιους που έρχονται στην Ρόδο για να επιβιώσουν! μελισσοκόμους από την Λέρο που τους πουλήσαμε μελίσσια και μας είπαν ότι δίνουν 30.000€ σε τροφές και για να είμαι αυτός που πρέπει να ζητήσει συγνώμη αναρτήστε τουλάχιστον τις δύο παραπάνω αναλύσεις
ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΣΤΗΝ apis mellifera

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *