Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμος τοποθετεί κηρόπανα "τζίν" πάνω απο το ζαχαροζύμαρο: Μια καλή λύση για μόνωση



Ο μελισσοκόμος που θα δούμε παρακάτω τοποθετεί τα κηρόπανα στα μελίσσια του. Το κηρόπανο είναι μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος για να ζεσταίνονται τα σμήνη το Χειμώνα. Γύρω από το κηρόπανο αφήνουμε ένα μικρό κενό για να παίρνει αέρα το σμήνος και να μη πιάνει υγρασία. Το ζαχαροζύμαρο το τοποθετούμε κάτω από το ύφασμα πανεύκολα. Η τροφή μπαίνει στο κέντρο της κυψέλης η εκεί που είναι συγκεντρωμένο το σμήνος εκεί που έχει κάνει μελισσόσφαιρα.


Το κηρόπανο μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα από παλιά ρούχα. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι μικρότερες από το μήκος και το πλάτος ενός πατώματος για να μένουν τα κενά γύρω γύρω. Ο μελισσοκόμος στη προκειμένη περίπτωση έχει έτοιμα κηρόπανα. Δείτε φωτογραφίες.






Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. γεια σας το είχα δοκιμάσει και εγώ αλλά παρατήρησα την άνοιξη ότι όσα τελάρα είχαν χτίσει και ήταν κοντά στο τζιν είχαν μέσα ίνες και μικρές κλωστές στο κερί τους και δεν ξαναβαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως μπορω να κανω like στον εαυτο μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!