Widget Recent Post No.

Σχόλιο για το φοάμ ξεχειμωνιάσματος: Πως γλιτώνουμνε επιπλέον χρήματα από τη πατέντα



Σχόλιο του Λεωνίδα, πάνω στη πατέντα με το φοαμ για ξεχειμώνιασμα:
Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα πιο εύκολα και το ίδιο οικονομικά χρησιμοποιώντας ένα και μόνο υλικό την ανακλαστική μεμβράνη. Το Foam που πωλείται στο Praktiker είναι φτηνό αλλά είναι υλικό περιτυλίγματος και σίγουρα δεν έχει τις θερμομονωτικές ιδιότητες που θα θέλαμε να έχει. Για να πετύχουμε καλή θερμομόνωση χρησιμοποιώντας foam 3mm ή 5mm πρέπει να δαπανήσουμε για το τετραγωνικό μέτρο τουλάχιστον 2 ευρώ.
Αν σε αυτό προσθέσουμε και το κόστος αγοράς νάιλον και αλουμινόχαρτου τότε πρέπει να δαπανήσουμε πάνω από 2,5 ευρώ το τ.μ. για αυτό το κηρόπανο. Φυσικά απαιτεί και περισσότερο χρόνο να κόψεις και να πακετάρεις αυτά τα υλικά σε σχέση με την ανακλαστική μεμβράνη, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό γιατί γίνεται μία φορά. Το χρώμα του νάιλον επίσης πιστεύω ότι δεν παίζει σημαντικό ρόλο γιατί βάζοντας το καπάκι από πάνω η ηλιακή ακτινοβολία το χειμώνα δεν φτάνει στο μαύρο νάιλον για να πούμε ότι το θερμαίνει. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι η ηλιακή ακτινοβολία που περνά απ'τα παράθυρα αερισμού στο καπάκι και αυτή που πέφτει μόνο στο νάιλον που προεξέχει είναι ικανή να θερμάνει όλο το νάιλον.

Επίσης αφήνοντας 2-3 πόντους κενό στο πίσω μέρος της κυψέλης και ταυτόχρονα το "κηρόπανο" να προεξέχει είναι βέβαιο ότι με τις βροχές του χειμώνα θα μπει νερό στο εσωτερικό της κυψέλης απ'το μικρό κενό που υπάρχει ανάμεσα σε καπάκι και γονοφωλιά ακόμη κι αν έχουν βάλει πρόπολη γιατί με τον πρώτο έλεγχο που θα κάνουμε θα δημιουργηθούν κενά που οι μέλισσες δεν τα ξαναγεμίζουν εύκολα το χειμώνα.

Ακόμη το FOAM Πολυαιθυλένιο είναι πλαστικό και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί επηρεάζονται από την μακροχρόνια χρήση.  Ειδικά οι εξωτερικές συνθήκες (ήλιος, χαμηλές θερμοκρασίες) μπορεί να δημιουργήσουν αλλοίωση της χημικής σύνθεσης του πλαστικού και στοιχεία επικίνδυνα για την υγεία μας μπορεί να διαρρεύσουν.

Τέλος να αναφέρω ότι η ανακλαστική μεμβράνη με φυσαλλίδες αέρα κοστίζει 2,1 ευρω το τ.μ.
Με εκτίμηση προς το Μόσχο Ντιώνια, του οποίου τα βίντεο και σχόλια παρακολουθώ με προσοχή.

Το σχόλιο δημοσιεύτηκε εδώ:
Πατέντα με μεγάλη μόνωση στο ξεχειμώνιασμα και ανάπτυξη με πολύ μικρό κόστος. Επανάσταση!!

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Το προβλημα με την ανακλαστικη μεμβρανη ειναι οτι πρεπει να αγορασεις ολοκληρη την κουλουρα που κανει γυρο στα 200 ευρο αν ειναι οι διπλες φυσαλιδες.αν εχεις λιγα μελισσια τι κανεις.Ξερει κανεις καπου να πωλουν με το μετρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πόσα μελίσσια θες να βάλεις ανακλαστική μεμβράνη; Σε ποια περιοχή; Αν έχεις facebook μπες στη σελίδα QueenBee (https://www.facebook.com/queenbeegr/) για περισσότερες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Λεωνίδα Χρονια πολλά και Καλη Χρονιά, σε κλειστους πατους εφαρμόζετε η μεβρανη αυτή; ή θα πρέπει να αφήσω πισω κάποιο κενο λόγο υγρασίας. Σε ευχαριστώ,Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο χρόνια πολλά. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλή για όλους. Σε κλειστούς πάτους μπορείς να καλύψεις όλα τα πλαίσια. Πρόσεξε η μεμβράνη να εφαρμόζει όσο πιο καλά γίνεται πάνω στα πλαίσια. Αν η περιοχή του μελισσοκομείου σου έχει γενικά πολύ υγρασία (π.χ. κοντά σε θάλασσα) κάνε ένα άνοιγμα πάνω απ' τη μελισσόσφαιρα και βάλε την τροφή (πάνω απ' την μεμβράνη). Έτσι θα μαζεύεται εκεί η υγρασία που θα δημιουργηθεί μέσα στην κυψέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!