Widget Recent Post No.

Σεμινάριο μελισσοκομίας με χειμωνιάτικους χειρισμούς των μελισσιών: Ξεκινάει σήμερα!



Παρά τον κακό καιρό και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στον νομό Καρδίτσας, παρά τις όποιες αντιξοότητες που δημιουργούνται από του καιρού τα καμώματα, οι μελισσοκόμοι του νομού οργανώνουν μεγάλη μελισσοκομική εκδήλωση με τίτλο ''μια χειμωνιάτικη συζήτηση για την άνοιξη του 2017, για την καλύτερη μέθοδο βασιλοτροφίας, για τις επιλογές μας".

Αυτός θα είναι και ο τίτλος της διημερίδας που οργανώνει ο "Σύλλογος Μελισσοκόμων Καρδίτσας" με σκοπό να δώσει στους μελισσοκόμους του νομού την γνώση σε νέες μεθόδους βασιλοτροφίας, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα μελίσσια τους σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο. Εισηγητές στην διημερίδα αυτή θα είναι ο Ανδρέας Θρασυβούλου, ομότιμος καθηγητής μελισσοκομίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, η Ελισάβετ Λαζαρίδου, μέλος του ΔΣ της ένωσης βασιλοτρόφων Ελλάδος και πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Θεσ/νίκης και ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης μελισσοκόμος-μαθηματικός και μέλος του συλλόγου μελισσοκόμων Καρδίτσας, μιας και είναι Καρδιτσιώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα(απέναντι από την Πυροσβεστική) Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 (ώρες 16.00-21.00) και την Κυριακή 15-1-2017 (ώρες 10.30-13.30). Σύμφωνα με τους διοργανωτές «προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος της πόλης κ. Φώτης Αλεξάκος, ο πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλας Παναγιώτης, ο αναπληρωτής πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Βραχνάκης Μιχάλης, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ κ. Κωστής Δημήτρης κα. Ήδη έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον και από μελισσοκόμους όμορων νομών να παρακολουθήσουν την διημερίδα, πράγμα που είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον της μελισσοκομίας στην περιοχή μας.

Ο σύλλογος μελισσοκόμων Καρδίτσας καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους φίλους που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση να έλθουν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και να συμμετάσχουν σε αυτήν την χειμωνιάτικη μελισσοκομική συζήτηση(με θέμα όμως την άνοιξη του 2017) και να είναι σίγουροι πως θα βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους».

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια


  1. ...αντε λοιπον για ολους εμας απο ολοι την χωρα ας το παρακολουθησουμε βιντεοσκοπημενο, στηστε μια καμερα ενα καλο μικροφωνο και καλη μας ακροαση !!!
    Αντε να δουμε τι θα δουμε....αναμενουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απολαυστική μελισσοκομική διημερίδα.
    Συγχαρητήρια στον κόουτς της διοργάνωσης για το αριστοτεχνικό κατέβασμα της ομάδας. Έδωσε σιγουριά στο κέντρο της άμυνας με Θρασυβούλου, ανέθεσε τό δημιουργικό ρόλο στο κέντρο με Λαζαρίδου, και στην επίθεση έπαιξε με τον αέρινο Γκουσιάρη. Το τέλος της διημερίδας χάρισε μια νίκη στη μελισσοκομία, και ένα αίσθημα ικανοποίησης σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι δα. Ο κατά τ' άλλα συμπαθής Αλέξανδρος Γκουσιάρης σε αυτό το σεμινάριο δεν είπε απολύτως τίποτα χρήσιμο. Αντιθέτως ο κ. Θρασυβούλου και η κ. Λαζαρίδη μίλησαν με χειροπιαστά δεδομένα.
    Ας τους ενημερώσει πάντως και τους τρεις κάποιος ότι το PowerPoint είναι ξεπερασμένο εργαλείο εδώ και μια δεκαετία. Με YouTube δείχνεις πολύ πιο ζωντανά αυτό που θες να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε μη ρίχνεις άσφαιρα πυρά. Δες καλόπιστα την προσφορά και των τριών και μετά κάνε ουσιαστική κριτική .Λες να μην ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας;Πήρες γνώση και επιστημονική και εμπειρική και από τους τρεις στη διάρκεια των διαφόρων σεμιναρίων που παρουσιάζουν ανά την Ελλάδα;Αυτό έχει σημασία.Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!