ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Νέο βιβλίο για τους μελισσοκόμους: Φτιάχνω Κηραλοιφές, Κεριά, Σαπούνια με φυσικό κερί μέλισσας! Από τις εκδόσεις Σταμούλη!Ένα νέο βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και όπως δείχνει η ανταπόκριση απο τους μελισσοκόμους είναι πολύ μεγάλη! Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, για το πως μπορούμε να φτιάχνουμε κεραλοιφές, κεριά, σαπούνια, απο δικό μας κερί-μέλισσας δηλαδή κάτι πολύ σημαντικό, για να κάνουμε την μελισσοκομική μας επιχείρηση ακόμα πιο επικερδή. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Δημήτρης Καρακούσης και έκδοση του βιβλίου γίνεται απο τις Εκδόσεις Σταμούλη!
Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση... Πρόλογος απο τις Εκδόσεις Σταμούλη:
Το φυσικό κερί έχει χαρακτηριστεί ως ο "χρυσός της μέλισσας" και όχι άδικα, καθότι είναι φυσικό, αγνό και περιέχει συστατικά που προσφέρουν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα. Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε συνταγές κηραλοιφών, σαπουνιών, φαγητών, γλυκών αλλά και κατασκευής κεριών που μπορούμε να φτιάξουμε χρησιμοποιώντας το φυσικό κερί, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα (μέλι, πρόπολη, βασιλικό πολτό) που απλόχερα μας δίνει η μέλισσα.

Παρασκευάστε με τα χέρια σας διάφορα προϊόντα και γνωρίστε τα οφέλη τους. Με τις κηραλοιφές θεραπεύετε ερεθισμούς και πληγές, με τα σαπούνια φροντίζετε το δέρμα σας, με τα φαγητά με μέλι γνωρίζετε νέες γευστικές εμπειρίες και η διατροφή σας ανεβαίνει ποιοτικά. Με τα κεριά έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη μυσταγωγία και την ευωδιά που προσφέρει το μελισσοκέρι.

Δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις, ούτε να διαθέτετε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο. Όλες οι συνταγές μπορούν να εκτελεστούν από εσάς, στο σπίτι σας, με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Οι λεπτομερείς πληροφορίες του βιβλίου και οι άφθονες έγχρωμες φωτογραφίες θα σας οδηγήσουν βήμα-βήμα.

Υπάρχουν, πραγματικά, τόσα υπέροχα χειροποιήματα που μπορείτε να κάνετε με το φυσικό κερί και να τα δωρίσετε σε συγγενείς, φίλους ή... στον εαυτό σας.

Τολμήστε το.
Τώρα ξέρετε πώς!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΡΙΩΝ
 2. ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
 3. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ 
 4. ΚΕΡΙΑ
 5. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
 6. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΕΡΙΑ
 7. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΛΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ
 8. ΚΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ (ΛΑΜΠΑΔΕΣ)
 9. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΕΡΙΩΝ
 10. ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ
 11. ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 12. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΛΑΔΙΩΝ
 13. ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
 14. ΦΥΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΑ
 15. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
 16. ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
 17. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΗΡΑΛΟΙΦΩΝ
 18. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ - ΒΑΖΩΝ, ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
 19. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΗΡΑΛΟΙΦΩΝ
 20. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
 21. ΣΑΠΟΥΝΙΑ
 22. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ
 23. ΥΓΡΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ (ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΑ)
 24. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
 25. ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
 26. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *