Widget Recent Post No.

Έτσι ξεχειμωνιάζουν τα μελίσσια!!! Ο ιδανικός πληθυσμός για μια δυνατή Άνοιξη!



Όταν δούμε ένα τέτοιο τέτοια περίοδο, είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλει το χειμώνα και την Άνοιξη θα πάει σφαίρα απο ανάπτυξη. Για κάποιο λόγο όλοι έχουμε μελίσσια που ακόμα και το χειμώνα διατηρούνται πολύ δυνατά, και αυτό είναι κάτι πολύ καλό στα μάτια του μελισσοκόμου. Το μελίσσι που βλέπουμε στη παρακάτω εικόνα είναι σφαιρωμένο λόγω του κρύου, συνολικά 8 πλαίσια. Σκεφτείτε να κάνει ένα καλό καιρό και αυξηθεί η θερμοκρασία, ότι αυτός ο πλυθησμός θα απλωθεί και το μελίσσι θα φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο..

Τώρα το χειμώνα πολλές φορές μας απατούν τα μάτια μας. Μερικά μελίσσια μαζεύονται στη μια πλευρά των πλαισίων, στο κάτω μέρος και εμείς νομίζουμε ότι οι κυψέλες άδειασαν. Όμως οι μέλισσες ξέρουν τι κάνουν. Δείτε λοιπόν ένα πολύ καλό μελίσσι, που μπήκε στο Χειμώνα δυναμικά, μπράβο Γιώργο!

*Για να τρώνε λίγες τροφές τα μελίσσια, βάζουμε ένα κομμάτι φελιζόλ στη μια πλευρά της κυψέλης για να μην παίρνει αέρα, και να είναι ζεστό το μελίσσι. Όσο πιο θερμομονωμένο είναι το μελίσσι, τόσο μεγαλύτερο γίνετε, και τόσο πιο υγιές είναι. Ακόμα και πρόληψη κατά των ασθενειών γίνετε, αν τα μελίσσια μας είναι σφιχτά, όπως αυτό παρακάτω. Όπως θα δείτε ο Γιώργος δεν άφησε ούτε ένα περιττό πλαίσιο...





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο ενημερωτικό site με σπουδαία θέματα. Από τα πρώτα σε ενημέρωση στη Χώρα μας.Κάντε κάτι όμως, από τεχνικής πλευράς, ώστε να "ανοίγει" πιο γρήγορα η σελίδα. Είναι το μοναδικό που αργεί να το ανοίξει ο υπολογιστής μου, ο οποίος είναι γρήγορος και αναβαθμισμένος. Εκνευριστικά αργά. Εύχομαι Καλή και δημιουργική Χρονιά, σε σας και σε όλους τους μελισσοκόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!