ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Αδύναμα μελίσσια 1-3 πλαισίων: Μέθοδος ενδυνάμωσης για να γίνουν 5 πλαίσια γρήγορα!
Γράφει στην Ορεινή Μέλισσα ο μελισσοκόμος Χριστόφορος Παπαδάκης απο τη Κρήτη...
Αδύναμα μελίσσια 1-2-3 πλαισίων οποιαδήποτε περίοδο?
Όλοι οι μελισσοκόμοι έχουμε στα μελισσοκομία μας τέτοια μελισσάκια και μέχρι σήμερα το αντιμετωπίζαμε βάζοντας γόννο από άλλο μελίσσι , τινάζοντας πληθυσμό, αλλάζοντας θέση κλπ.
Όλα αυτά μπορούν να ενισχύσουν το μελίσσι μας μπορεί και οχι όμως, πάντως σίγουρα δεν θα δούμε συγκλονιστηκά αποτελέσματα.
Με τον τρόπο που θα σας περιγράψω παρακάτω αυτό το πρόβλημα τελειώνει μια κ εξω!!!
Λόιπον ΄, έχουμε ενα μελίσσι 2 πλάισια , τι κάνουμε?
Πάρα πολύ απλό!!!! Βάζουμε τη βασίλισσα του σε κλουβάκι και το αφηνουμε πάνω ακριβώς απ τα πλαίσια του.
Στη συνέχεια παίρνουμε όσα πλαίσια γόνο θελουμε από άλλα δυνατά μελίσσια (προτείνω 3) τονίζω με τον πληθυσμό τους, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ, και τα βάζουμε στο αδύμαμο μελίσσι.
Το κλέινουμε και το μεταφέρουμε 4 χιλιόμετρα μακρία. Αφήνουμε τη βασίλισσα 3 μέρες στο κλουβάκι και μετά σπάμε το πορτάκι ώστε να ελευθερωθεί σε ακόμα δύο μέρες, δηλαδή  να μείνει 5 μέρες εγκλωβισμένη (για 100% επιτυχία).
Αυτό ήταν το μελίσσι μας γίνεται  5 πλαισίων και θεριο έτσι απλά!!!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας να το διαβάσετε, περιμένω τα σχόλια σας εδώ

3 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ 3 ΠΛΑΙΣΙ¨Α ? ΦΙΛΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ερώτηση φίλε Σπύρο. Επειδή αυτό έκανα αρχικά , δηλαδη εκανα συνένωση 2 αδύναμων μελισσιων που είχαν βασίλισσα , έχανα την μια βασιλισσα που ειναι πολύτιμη για τον μελισσοκόμο. Επίσης τα αδύναμα μελίσσια πολλές φορές μετα απο 3 μέρες δεν είχαν κόψει την εφημερίδα και δεν είχαν συνενωθεί (συμβαίνει μη σου φαινεται παράξενο). Και το πιο σημαντικό δεν έβλεπα μεγάλη αύξηση του μελισσιού , να λέμε δηλαδη οτι τέρμα εγινε δυνατό μελίσσι. Έτσι κατέληξα σ αυτό που δημοσίευσα που ειναι 100% επιτυχία απλά πρέπει να μετακομίσεις το μελίσσι. Τους χαιρετισμούς μου φιλε μου, καλές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδάκη, Αν και δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα θα με ενδιέφερε πολύ να αναφέρετε ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ. Όπως τον περιγράφεται είναι κάτι σαν αυτό που λέγεται ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ. Αυτό δεν το δέχομαι. Καλές γιορτές

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *