Widget Recent Post No.

Νέες αποκαλύψεις για νοθείες και εισαγόμενα μέλια στην αγορά...



Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις μελιών, που έρχονται σαν χιονοστιβάδα καταστροφής για τους Έλληνες καταναλωτές και τους παραγωγούς μελισσοκόμους. Μέλια επικίνδυνα για την υγεία που τα τελευταία χρόνια κρίθηκαν ακατάλληλα για την υγεία. Φυσικά όλες αυτές οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξέρουν καλά να σβήνουν τα ίχνη τους,  όμως σήμερα θα έρθουν και πάλι στην επιφάνεια για να γνωρίζουν όλοι τι βάζουν στο στόμα τους!

Αλήθεια ποίος νοιάζεται για την υγεία του καταναλωτή, και τους έλληνες μελισσοκόμους αν αυτό δεν είναι το κράτος;  Όλοι οι παραγωγοί έχουν γονατίσει από την ανεξέλεγκτη κατάσταση του σήμερα. Και αυτό συμβαίνει επειδή τα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν σαν όπλο τις χαμηλές τιμές. Έτσι εξαπατούν και δελεάζουν το κόσμο. Ξέρουν ότι ένας παραγωγός μελισσοκόμος δεν μπορεί να πουλήσει το μέλι του σε τέτοιες εξευτελιστικές τιμές. Και αυτό διότι διότι τα έξοδα, ο κόπος και η μικρή παραγωγή υπερβαίνουν κατά πολύ αυτής της τιμής.

Το μέλι όπως γνωρίζετε είναι ένα προϊόν που για να παραχθεί απαιτεί πολύ κόπο και υπομονή. Ένας μελισσοκόμος σε μια δύσκολη χρονιά μπορεί να μην πάρει καθόλου μέλι και για κάθε βάζο μελιού πρέπει να πέσει πολύς ιδρώτας. Ωστόσο για μερικούς είναι πολύ εύκολο να ανακατέψουν γλυκόζη ή ζάχαρη και να κάνουν εισαγωγή φτηνιάρικα μέλια για να τα "κονομήσουν", πάντα σε βάρος της Ελλάδας!

Δείτε τις ανακοινώσεις από τον ΕΦΕΤ τα τελευταία χρόνια:

1. Πρόστιμο € 2.000 στο σούπερ μάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στην Πυλαία, διότι διαπιστώθηκαν :
- Μη κανονικά τρόφιμα.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μέλι το οποίο περιείχε σακχαρόζη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το επιτρεπτό.

2. Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών του αρμοδιοτήτων, ανακοινώνει ότι το μήνα Ιούλιο του έτους 2013, από τη διαπίστωση παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων πρόστιμα συνολικού ύψους € 204.500. Ανάμεσα σε αυτές, κάποια πρόστιμα αφορούσαν το μέλι. Συγκεκριμένα: Πρόστιμο € 2.000 στο σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Δράμα διότι διαπιστώθηκαν: – Μη κανονικά τρόφιμα. Πρόκειται για μέλι, το οποίο παραπλανούσε τον καταναλωτή, διότι επρόκειτο για μέλι ζαχαροπλαστικής.

3.  Πρόστιμο € 20.000 στο σούπερ μάρκετ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Πυλαία, διότι διαπιστώθηκαν :
- Μη κανονικά τρόφιμα.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μέλι το οποίο περιείχε σακχαρόζη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το επιτρεπτό. Η παραπάνω παράβαση είναι καθ' υποτροπή.

4. Πρόστιμο € 2.000 στο τυποποιητήριο μελιού Λ. ΑΘΗΝΑΔΗΣ – Α. ΤΕΤΤΕΡΗ Ο.Ε. στη Χίο διότι διαπιστώθηκαν : – Μη κανονικά τρόφιμα – παραπλάνηση του καταναλωτή.
Πρόκειται για μέλι, το οποίο παραπλανούσε τον καταναλωτή διότι δεν επρόκειτο για μέλι θυμαριού και ανθέων (όπως αναγραφόταν στη συσκευασία) αλλά για μέλι  ζαχαροπλαστικής, όπως προέκυψε από την αυξημένη υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (50,6 mg/Kg) της οποίας το επιτρεπόμενο όριο είναι 40mg/Kg.

5. Πρόστιμο €20.000,00 στο εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας μελιού και γλυκών κουταλιού ΤΑΤΣΙΟΥ - ΠΕΤΡΟΥ ΘΩΜΑ που βρίσκεται στον ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΣΚΡΑ 1), διότι στον επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκαν ουσιώδεις αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορούν στην υποδομή της επιχείρησης, ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου και παραπλάνηση του καταναλωτή (ετικέτα σιροπιού ζαχαροπλαστικής που εύκολα παραποιείται και παρουσιάζει έναν αγρό, κηρύθρα, μέλισσα, λουλούδια και μια κανάτα με κάποιο κιτρινωπό υγρό. Όλα αυτά παραπέμπουν στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του βάζου είναι μέλι).

6. Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους δέκα 10.000 χιλιάδων ΕΥΡΩ στην επιχείρηση «DINAS-ΜΙΧ. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ», τυποποίηση συσκευασία εξαγωγή μελιού, Μ. Κατράκη 270 Φοινικιά - Ηρακλείου Κρήτης, διότι έπειτα από δειγματοληψία μελιού με σήμα «the best honey DINAS» και εξέταση αυτού από το Γενικό Χημείο του Κράτους βρέθηκε μη κανονικό και νοθευμένο αφού από τα αναλυτικά του στοιχεία προκύπτει ότι έχει αναμιχθεί με 12% κ.β. ισογλυκόζη και εξαπατάται ο καταναλωτής γιατί διατίθεται ως μέλι ενώ πρόκειται για μίγμα μελιού με ισογλυκόζη.

ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!!!

Πέρα από τις νοθείες μελιού, γίνονται και αλόγιστες ελληνοποιήσεις. Δηλαδή εισαγωγή μελιών κίνας βουλγαρίας που στο τέλος ονομάζονται ελληνικά. Δυστυχώς γι αυτό δεν υπάρχει ο αντίστοιχος νόμος που να μας προστατεύει και για αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πολλές φορές αναγράφονται με μικρά γραμματάκια οι χώρες προέλευσης, και πιστέψτε με είναι μπόλικες!












"ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΛΙΟΥ ΑΝΘΕΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ Α.Ε. Δημιουργήσαμε για σας ένα μοναδικό μείγμα ανθόμελου με πλούσια γεύση και εξαιρετικό άρωμα. Χώρες συγκομιδής: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κίνα, Ουρουγουάη, Γουατεμάλα, Μεξικό και Βουλγαρία"

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εχει φαει ο κόσμακης σιροπάκι! Αλλά κι ο καταναλωτής φταιει, όταν το μόνο του κριτήριο είναι η τιμή. Ο άλλος ζητάει μελι με 4 ευρώ το κιλό και δεν τον πολυνοιαζει τι έχει μέσα. Καταλήγει να αγοράζει ένα ακριβό σιρόπι κι ενω ο εμπορας τον εχει πιασει κοροιδο, πιστεύει οτι χτυπησε και ευκαιρία! Γιαυτό μελι μόνο από μελισσοκόμους, όλα τα αλλα ειναι ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!