Widget Recent Post No.

Καταναλώστε άφθονο Ελληνικό μέλι, βρέθηκαν νέα συστατικά που γιατρεύουν τα πάντα!



Το ελληνικό μέλι και συγκεκριμένα αυτό που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, είναι ένα πραγματικό ελιξήριο μακροζωίας για τον οργανισμό. Νέες έρευνες δείχνουν ότι όχι μόνο καταπολεμά, άλλα προλαμβάνει από πολλές ασθένειες όπως το καρκίνο που θερίζει μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού σήμερα.

Το ανεπεξέργαστο μέλι μπορούμε να το βρούμε μόνο απευθείας από παραγωγούς μελισσοκόμους, και όχι στο σούπερ market, διότι εκεί πέφτουν νοθείες (ο εφετ έχει βγάλει αρκετές ανακοινώσεις) αλλά πέρα από αυτό το μέλι του super market θερμαίνεται και φιλτράρεται με αποτέλεσμα να χάνει μεγάλο μέρος από την θρεπτική του αξία.

Συγκεκριμένα στο πείραμα οι επιστήμονες πήραν δείγμα από τρία διαφορετικά είδη ελληνικού. Πεύκο έλατο και θυμάρι. Και στα 3 (το καθένα με το δικό του τρόπο) βρέθηκαν φαρμακευτικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ επιπροσθέτως εντοπίστηκαν φαινολικές ενώσεις, πτητηκές ουσίες, και ουσίες που ρυθμίζουν τα οιστρογόνα που σύμφωνα με τους ερευνητές μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικα τον καρκίνο του προστάτη, το καρκίνο του μαστού και κάθε λογής ασθένεια.

Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε αυτές τις χημικές ουσίες, ήταν στο θυμαρίσιο μέλι γι αυτό θεωρείτε και ένα από τα καλύτερα μέλια της Ελλάδας. Ωστόσο το κάθε μέλι έχει τη δική του ιδιαίτερη αξία, και είναι απόλυτα λανθασμένος όποιος πει οτι "αυτό δεν είναι καλό μέλι". Ίσως μερικά μέλια να έχουν λιγότερη ευεργετική δράση, όμως το κάθε ένα έχει τη δική του αξία!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για την ευεργετική δράση του Ελληνικού μελιού στον οργανισμό διότι το ελληνικό μέλι θεωρείτε παγκοσμίως το καλύτερο.

Βαση ερευνών, έχουμε την πιο πλούσια χλωρίδα, με χιλιάδες αρωματικά βότανα και φυτά που δεν συναντά κάποιος πουθενά αλλού στον κόσμο. Η μέλισσα μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συλλέξει μέλι από δισεκατομμύρια διαφορετικά φυτά, και ταυτόχρονα (λόγω του ξηροθερμικού μεσογειακού κλίματος) να το συμπυκνώσει έτσι ώστε να γίνει παχύρευστο στο βαζάκι μας. Οι βιομηχανίες και πολλοί απατεώνες φέρνουν μέλι απέξω, και είναι σα νερό. πχ βουλγαρία. Ελληνικό μέλι όμως είναι μόνο ένα!

Και για να πιστέυετε όσοι δεν γνωρίζετε, δείτε τον τελευταίο παγκόσμιο διαγωνισμό βιολογικού μελιου. Η Ελλάδα σάρωσε όλα τα βραβεία χρυσά ασημένια και χάλκινα. 18 από τα 30 χρυσά μετάλλια είναι της ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣΣΣ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια