Widget Recent Post No.

Φτιάχνοντας μόνωση για τα μελίσσια το χειμώνα!!


Παρακάτω ο μελισσοκόμος Μιχάλης μας δείχνει με τον πιο εύκολο τρόπο πως να φτιάξουμε μόνωση για τα μελίσσια απο φελιζόλ ή φιμπράν, όπως ονομάζεται στη γλώσσα των οικοδομικών υλικών. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος με την οποία διατηρούμε χαμηλές τις απώλειες θερμότητας των μελισσιών μας, και έτσι πετυχαίνουμε άριστο ξεχειμώνιασμα, με δυνατότερα μελίσσια, περισσότερους γόνους λίγη κατανάλωση τροφών κλπ. Προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι το φελιζόλ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα μελίσσια, και πρέπει να τοποθετείτε ακόμα και σε μέρη που ο χειμώνας δεν είναι τόσο βαρύς όπως για παράδειγμα στη Νότια Ελλάδα.

Το φελιζόλ το τοποθετούμε μετά το τελευταίο πλαίσιο, αφού φυσικά πρώτα σφίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πλυθησμό. Δηλαδή όσες κηρήθρες είναι άδειες χωρίς μέλισσες, η έχουν λίγα μελάκια χωρίς μέλισσες, τα αφαιρούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Βάζουμε το φελιζόλ μας, ένα κηρόπανο, την τροφούλα και έχουμε άριστο ξεχειμώνιασμα. Δείε τη διαδικασία λοιπόν πως φτιάχνουμε μονωτικά πλαίσια απο φελιζόλ...

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. παντως το συγκεκριμενο υλικο τριβεται και γινεται σκονη.. η χημικη του συνθεση ποια είναι;.. επιτρεπεται να το βαζουμε μεσα στη κυψελη(;) Εδω στο νοτο χρησιμοποιειται κοντρα πλακε αλλα δεν εχω να πω αποτελεσματα, φετος θα το χρησιμοποιησω κι εγω.. Ισως παντως υπαρχει καποιο φελιζολ σκληροτερο ή για τροφιμα και να ειναι καταλληλοτερο για χρηση εντος της κυψελης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΨΙΛΗ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.
    ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΑΨΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ (ΔΙΑΛΥΤΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΟΣΜΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κόντρα πλακέ περιορίζουν τον χώρο αλλά δεν προσφέρουν μόνωση από το κρύο.
    Δουλεύω με φελιζόλ 8 χρόνια τώρα και τα τοποθετώ μόνο τον χειμώνα στα μελίσσια.Και από τις δυο πλευρές όχι μόνο από την μια.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!