Widget Recent Post No.

Προσέξτε τι μελίσσια θα δηλώσετε: Έρχεται φορολογία ανά μελίσσι;


Πολλοί μελισσοκόμοι κάνουν λόγο για νέα φορολογία στους μελισσοκόμους. Ήδη η κυβέρνηση έχει αποστείλει στους μελισσοκόμους έγγραφα στα οποία καλούνται να δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμασης, πετώντας τους την καραμέλα της "επιδότησης". Και αυτό βάζει πολλές υποψίες για το τι επέρχεται να συμβεί στη μελισσοκομία στο μέλλον. Όλοι οι μελισσοκόμοι είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι. Μέχρι σήμερα δηλωνόταν όσες περισσότερες κυψέλες γινόταν, έτσι ώστε να δικαιούται ο μελισσοκόμος μεγαλύτερης επιδότησης, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει.

Το έγγραφο όπως βλέπουμε παρακάτω καλεί τους μελισσοκόμους να δηλώσουν τις κυψέλες "διαχείμασης". Δηλαδή όλα τα μελίσσια που έχουμε για το χειμώνα, ακόμα και τις παραφυάδες. Μα δεν βρέθηκε ένας να τους πεί ότι τα μελίσσια τα μετράμε την Άνοιξη; Όπως και να έχει, η σύγχηση που επικρατεί απο τους μελισσοκόμους είναι έντονη, και πολλοί πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία θα υπερβαίνουν τις όποιες επιδοτήσεις δίνονται τώρα.

Όλοι φοβόμαστε, αλλά ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια σχέδια. Διότι η μελισσοκομία δεν έχει περιθώριο να δεχθεί άλλο χτύπημα. Αυτή θα είναι η χαριστική βολή άλλωστε. Δείτε την ανακοίνωση που έστειλαν στον βασιλοτρόφο Στέργιο Στεργάτο και πολλούς άλλους μελισσοκόμους... Να ανησυχήσουμε;

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. H EE κάθε χρόνο δίνει στα κράτη μέλη της ενίσχυση στη μελισσοκομία σύμφωνα με τον αριθμό κυψελών που έχουν. Έτσι, η Ελλάδα κάθε χρόνο λαμβάνει για τα 1,800.000 μελίσσια που δηλώνει ότι έχει 5,200,000 ευρώ (4 ευρώ/μελίσσι) και για τα μελίσσια του νησιών του Αιγαίου άλλα 1,800,000 ευρώ/χρόνο (τα διπλο-μετράμε) (12 ευρώ/μελίσσι). Για το νέο όμως τριετές πρόγραμμα στήριξης η ΕΕ ζήτησε από τα κράτη μέλη της να δηλώσουν με ακρίβεια τον αριθμό μελισσιών τους. Για να γίνει αυτό η ΕΕ έδωσε τον ορισμό του μελισσιού και ζήτησε να μετριούνται τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο (μελίσσια που ξεχειμωνιάζουν). Το Υπουργείο θεώρησε αυτό ευκαιρία για να αναγκάσει τους μελισσοκόμους να δηλώσουν και ταυτόχρονα να τους φορολογήσει. Με βάσει αυτά ή δηλώνουμε μεγάλο αριθμό μελισσιών για να πάρουμε λεφτά από την Ευρώπη ή δεν δηλώνουμε ώστε να φορολογηθούμε λιγότερο. Τα 8,000 εισόδημα δεν το ζήτησε η ΕΕ αλλά το Υπουργείο Οικονομικών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Μελισσοκομία μέσα από τα προγράμματα αυτά που τρέχουν από το 1997, μόνο κακό έκαναν, δεν βοήθησαν και προκάλεσαν την μεγάλη φαγωμάρα που διακρίνει τον κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά είστε ανίδεοι; Δεν βλέπετε τον Τίτλο της Υπηρεσίας που έχει αποστείλει το έγγραφο; Γράφει πουθενά Υπουργείο Οικονομικών; Νομίζω πως πρέπει να πάψουμε να κινδυνολογούμε με το κάθε τι και να φοβόμαστε και τον ίσκιο μας. Εξάλλου κάποιος φόρος θα πρέπει να υπάρξει και για μας και για αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να να είναι κάτι αν όχι δίκαιο, όσο το δυνατόν ποιο κοντά στην πραγματικότητα (Πωλήσεις - Έξοδα X ???%).
    Οι εξωφρενικές φορολογήσεις να ξέρετε ότι οφείλονται στο γεγονός ότι όλοι κρύβουν και αυτά που δηλώνονται είναι πάντα εικονικά.
    Πάντως αξίζει μπράβο στην συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα που ενημερώνει με αυτόν τον τρόπο τους Μελισσοκόμους της. Αν δεν είχε γίνει αυτή η ανάρτηση, δεν θα παίρναμε μυρωδιά εδώ στην επαρχία και το πιθανότερο είναι να χάναμε την επιδότηση του χρόνου, με τους αρμόδιους να προφασίζονται ένα σωρό δικαιολογίες. Αύριο κιόλας θα πάω να τα δηλώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!