Widget Recent Post No.

Πατέντα μελισσοκόμου: Και ο κηρόσκορος γίνεται παρελθόν χωρίς φάρμακα...



Αν η κηρήθρα παίρνει πολύ αέρα και έχει πολύ φως, ο κηρόσκορος δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Αυτή είναι η ιδέα που βασίστηκε αυτή η πατέντα. Ο μελισσοκόμος μπορεί να κρεμά έτσι απλά τις κηρήθρες, σε μια καλά αεριζόμενη αποθήκη, θερμοκήπιο, στάβλο και γενικά οπουδήποτε υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Οι κηρήθρες εφαρμόζοντας αυτό τον τρόπο δεν αναπτύσσουν κηροσκόρο εγγυημένα. Αφήνουμε επίτηδες αποστάσεις μεταξύ των πλαισίων για να περνά φώς και αέρας.


Υπάρχουν μελισσοκόμοι που πηγαίνουν τα πλαίσια τους σε ψυκτικούς θαλάμους, πληρώνουν φάρμακα, και πολλές φορές μπαίνουν σε έξοδα που δεν χρειάζονται. Η παρακάτω πατέντα είναι επαναστατική γιατί μπορεί ο μελισσοκόμος να αποθηκεύει όσα πλαίσια θέλει, χωρίς κόστος και με πολύ καλό αποτέλεσμα.

Απο την εμπειρία μερικοί μελισσοκόμοι λένε ότι αν ο ήλιος δεν περνά μέσα στις κηρήθρες και δεν αερίζονται τόσο καλά, ο κηροσκόρος μπορεί να έρθει και να γεννήσει. Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια μεριά με καλό αερισμό, αλλά το κυριότερο με καλό φωτισμό. Να ξέρετε ότι ο κηρόσκορος δεν πιάνει τις ανοιχτόχρωμες κηρήθρες παρα μόνο τις μαύρες. Επίσης απο τον Νοέμβριο η πεταλούδα εξαφανίζεται λόγω πτώσης της θερμοκρασίας. Και θα ξανα εμφανιστεί το Καλοκαίρι. Όσες περιοχές λοιπόν είναι σε ορεινά ας ξεχάσουν το κηροσκόρο, και στα πεδινά βρίσκεται στα τελευταία του.

Δείτε την πατέντα, και πάρτε ιδέες...

Ο μελισσοκόμος αυτός έβαλε επίτηδες τα πλαίσια σε μεγάλο ύψος για να μην δυσκολεύουν τις εργασίες του και πιάνουν χώρο. Τις τοποθέτησε επίτηδες δίπλα στα παράθυρα για να τις πιάνει ο ήλιος και να μην πιάνουν πεταλούδα.

Αφήνουμε επίτηδες αποστάσεις μεταξύ τους, και ένα καλό κόλπο είναι ανάμεσα απο τις μαύρες κηρήθρες να βάζουμε μια άσπρη, η εμπειρία λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι ακόμα πιο αποτελεσματική



Άυτή είναι μια ανοιχτόχρωμη κηρήθρα που δεν πιάνει κηρόσκορο. Ακόμα και χτισμένη να είναι ο κηρόσκορος δεν μπορεί να μεγαλώσει πάνω σε καθαρό κερί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φύλλα κηρήθρας. Η κηρόσκορος αναπαράγεται μόνο σε σκούρα κηρήθρα. Τρέφεται με τα υπολλείματα που κάνουν το μαύρο χρώμα

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλή πατέντα αλλά από εμπειρία θα πω οτι ο κηρόσκορος πιάνει και τις άσπρες κηρηθρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να κανεις θα μπει ο κηροσκορος και δεν θα αφήσει κανένα πλαίσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!