Widget Recent Post No.

Τσάμπα τροφοδότης για σιρόπι στα μελίσσια: Πολύ αποτελεσματικός και μηδέν λεηλασία!


Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και υλικά που εξυπηρετούν την τροφοδότηση των μελισσιών με σιρόπι.Σκεπτόμενος με ποιό τρόπο θα μπορέσω να τροφοδοτήσω με την συγκεκριμένη ποσότητα των 250 γρ τα μελίσσια μου νωρίς την άνοιξη (ή το φθινόπωρο) γρήγορα και χωρίς κόπο καθώς βρισκόμουν σ΄ενα ζαχαροπλαστείο ενός φίλου μου πήρα ένα προφυτερόλ φυσικά για άμεση κατανάλωση απο μένα μιας και μου αρέσει πολύ.

Η πλαστική συσκευασία του μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ειδικά το πλαστικό καπάκι απο το μπολάκι που είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να δημιουργεί περιμετρικά καινό χείλος.Τότε σκέφτηκα ότι ισως θα μπορούσα με κατάλληλη παρέμβαση να το κάνω ταίστρα. Πήρα λοιπόν το μπολάκι αυτό, του άνοιξα στο πάνω μέρος του μερικές τρύπες περιμετρικά στο χείλος του, το γέμισα με νερό και το έκλεισα με το καπάκι του γυρνώντας το ανάποδα.τότε διαπίστωσα πως δημιουργεί μια περιμετρική ταίστρα, ένα και ένα για την μέλισσα η οποία πλησιάζει περιμετρικά και ρουφάει με την προβοσκίδα της το σιρόπι.



Την επόμενη ημέρα, ετοίμασα το σιρόπι και πήγα να δοκιμάσω και στην πράξη πως μπορεί να λειτουργήσει αυτή η πατέντα σ΄ενα μελίσσι.Το αφήσα ανάποδα πάνω στους κηρηθροφορείς και την επόμενη ημέρα πήγα να δω τ αποτέλεσματα.Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε σταγόνα σιροπιού μεσα στο μπόλ.Τότε αφού το πείραμα πέτυχε άρχισα την μαζική εφαρμογή αυτου του τροφοδότη των 250 γραμμαρίων ιδανικό για διεγερτική τροφοδότηση.Χρησιμοποιώ διπλάσιο αριθμό απο αυτά ούτως ώστε η προετοιμασία να γίνεται στο σπίτι η στο εργαστήριο και η αντικατάσταση άμεσα στο μελισσοκομείο.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει καθημερινή επίσκεψη για 10 η 15 ημέρες διέγερσης.Δοκιμάστε το ειδικα΄οι ερασιτέχνες συνάδελφοι μελισσοκόμοι και πιστεύω πως θα σας ενθουσιάσει.Ειδικά στο κόστος και με λίγη προσοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια.
Καλή εφαρμογή!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ωραία πατέντα. Είναι σαν την ποτίστρα για κότες αλλά σε μικρή κλίμακα. Γεμίζεις, βάζεις καλά το καπάκι, γυρνάς ανάποδα και έτοιμο.(Μην ξεχάσουμε μια μικρή τρυπούλα πολύ κοντά στο στόμιο).
    Τελικά όταν ζοριζόμαστε κατεβάζουμε ωραίες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι αλλο θα σκεφτει ο κοσμος για να φαει πολλα προφιτερολ χωρις τυψεις !!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!